Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Stanovnici Slavonskog Broda izašli su na ulicu! Prosvjedom žele upozoriti hrvatsku javnost da godinama udišu zrak treće kategorije kakvoće.


Prosvjednici su se doista okupili u velikom broju i za koju minutu kreću u mimohod upozorenja brodskim ulicama. Kreću ispred radničkog doma i završit će na brodskom korzu, glavnom okupljalištu građana Slavonskog Broda.

Vezani članci Vesna Ramljak, zaposlenica Klinike za tumore Liječnica u zagrebačkoj Klinici za tumore: ''Ovdje vlada trgovina strahom. Ne možemo našim pacijentima više biti ljudi od povjerenja'' Slika nije dostupna DOSTA IM JE Ako Vlada ne riješi problem prijete blokadom granica i tužbom protiv RH

Prosvjednici su se dobro opremili, sa sobom su ponijeli gas maske, zaštitne maske pa čak i boce s kisikom. Slikom doista žele upozoriti što ih muči, a muči ih smrad iz rafinerije iz Bosanskoga Broda.

Okupilo se više stotina ljudi, prosvjednici su se organizirali spontano, uz pomoć jedne društvene mreže, a na prosvjed ih je isprovocirala izjava ministra zaštite okoliša, koji je rekao da stanje u njihovom gradu nije alarmantno.

>> Zmajlović: Duspara grubo manipulira mojim izjavama

'Prvenstveno ovo radimo zbog naše djece, zbog svih nas, zbog naše zdrave budućnosti. Ovaj problem nije od jučer. Ovaj problem se provlači već godinama', kazao je Dalibor Vašarević, organizator prosvjeda. 'Iritira nas ovaj nemar vlasti RH po pitanju, po meni, najvećeg ekološkog problema trenutačno u RH. To je zagađenje Slavonskog Broda s radom rafinerije u Bosanskom Brodu', kazao je Željko Blažinkov, iz Građanske inicijative za čist zrak.

Ministar okoliša nalazi se u Slavonskom Brodu i obećao je građanima da će im se pridružiti u prosvjedu. Na taj im način poručuje da ih razumije i da će pokušati riješiti njihov problem. Ministar tvrdi da su njegove riječi da stanje u ovom gradu nije alarmantno krivo interpretirane i sve je svalio na gradonačelnika Slavonskoga Broda, rekao je da je on krivo interpretirao njegove riječi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook