Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Problem Slavnskog Broda

Zmajlović: Duspara grubo manipulira mojim izjavama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović poslijepodne će posjetiti Slavonski Brod, a novinarima je objasnio da želi građane izravno izvijestiti o tome što poduzima kako bi riješio problem smrada iz rafinerije u Bosanskom brodu, optužujući slavonskobrodskog gradonačelnika Mirka Dusparu da 'grubo manipulira' njegovim izjavama.

'Poduzeli smo vrlo konkretne korake, a posljednjih dana sve što sam izjavio izvrće se i pogrešno interpretira, a pogotovo to čini gradonačelnik Duspara, koji, umjesto da građane ispravno informira, grubo manipulira onim što sam govorio', izjavio je Zmajlović nakon sjednice Vlade.

Još jednom je izvijestio da je održan sastanak radne skupine Ministarstva s predstavnicima vlasti u Banjaluci te da je dogovoreno da će se izraditi katastar onečišćivača s obiju strana Save. Ponovio je i da je osiguran novac za novu mjernu postaju, koja bi trebala osigurati materijalne dokaze na temelju kojih će se zahtijevati modernizacija rafinerije, kako bi se smanjila emisija sumporovodika i drugih, opasnijih plinova.

Naglasio je da Ministarstvo želi intenzivnije sudjelovati i pratiti modernizaciju rafinerije. 'To su konkretni koraci, ja ne mogu tamo poslati vojsku', poručio je Zmajlović.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Razgovori nakon drugog kruga? Član Predsjedništva SDP-a o službenom razgovoru s Možemo!: ''Sada je svaki dogovor zapravo jalov'' Slika nije dostupna Novo miješanje karata SDP-ov kandidat za župana Zagrebačke županije: ''Pokazalo se da su promjene moguće. Stjepan Kožić se već prilično umorio''

>> Duspara i udruge od Zmajlovića traže ispriku, nazvali ga licemjerom

Kazao je i da vjeruje da će se problem riješiti 'u razumnom roku', a na pitanje što smatra razumnim rokom, odgovorio je da se ne radi o danima ili tjednima, nego o mjesecima, budući da, kaže, problem nije ni nastao posljednjih dana i mjeseci, nego kroz desetljeća.

Na pitanje očekuje li da će građani sudski tražiti naknadu štete, kazao je kako građani imaju pravo na sve što im zakon dopušta. 'Ako sud utvrdi određenu štetu, sigurno će se ići u tom smjeru', dodao je. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene