Uljanik (Foto: Dusko Marusic/PIXSELL)
Uljanik (Foto: Dusko Marusic/PIXSELL) Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Brodosplit je u petak u partnerstvu s grupacijom Fincantieri predao ponudu za restrukturiranje Uljanik Grupe, izvijestili su u petak navečer iz splitskog brodogradilišta.


"Možemo potvrditi da je Brodosplit u partnerstvu s Grupacijom Fincantieri danas predao ponudu za restrukturiranje Uljanik Grupe", navodi se u kratkom priopćenju Brodosplita.

Vezani članci Brodosplit (Foto: Boris Ščitar/Pixsell) Brodosplit zaboravio na vlastite račune? "Kupuješ Uljanik, a ne plaćaš komunalnu naknadu" Premijer Andrej Plenković (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL) Plenković komentirao plan za spas Uljanika: Resturkturiranje mora biti održivo i brodogradilišta moraju moći poslovati

Dodaju kako o pojedinostima same ponude u ovom trenutku ne mogu govoriti, prije nego je pregleda Uprava Uljanik Grupe i nadležne institucije Republike Hrvatske.

Brodosplit je ranije potpisao više ugovora s talijanskom grupacijom Fincantieri o međusobnoj suradnji.

Predsjednik Uprave pulskog Uljanika Emil Bulić izjavio je ranije u petak u Puli kako je procesu dubinskog snimanja poslovanja Uljanika pristupilo ukupno šest tvrtki. Proces dubinskog snimanja poslovanja Uljanika zaključen je u četvrtak u 18 sati, a u petak u 20 sati istekao je rok za predaju obvezujuće ponude potencijalnog strateškog ulagača Uljanik Grupe.

Uprava Uljanika ponude bi u ponedjeljak trebala predstaviti ministru gospodarstva Darku Horvatu. (Hina)