Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brod Hannibal II,

Brodar pregovara o oslobađanju posade broda u kojoj je i Hrvat

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Brod Hannibal II. koji plovi pod panamskom zastavom, s 31-im članom posade, među kojima je i jedan Hrvat, otet 11. studenoga još je u gusarskim rukama, a njegov vlasnik iz Tunisa pregovara o oslobađanju posade uz odgovarajuću otkupninu.

'Vlasnik broda još uvijek pregovara s gusarima u nastojanju da otmičari oslobode članove posade', izvijesto je izvor blizak vlasniku broda demantirajući da pregovore vode tunižanske vlasti.

Pročitajte i ovo Vili Beroš prvi letovi u travnju Prvih 100 ljudi počelo edukaciju za posadu hitne helikopterske službe: "Počinjemo graditi infrastrukturu za cjelovitu hitnu službu" Morska potraga (Foto: Dnevnik.hr) traje potraga za preživjelima Pomorac stradao u havariji nije nestali hrvatski kapetan. Kum poručuje: "Firma je bila škrta i nije popravljala brod"

>> Hannibal II.: Somalski gusari zatražili otkupninu

Vlasnik tuniske brodarske tvrtke specijalizirane za prijevoz kemijskih i naftnih prerađevina Gabes Marine Tankers (GMT) Farid Abas, koja je vlasnik broda, rekao je kako se razgovara o svoti od oko četiri milijuna dolara otkupnine, za razliku od deset milijuna koliko su gusari tražili u trenutku otmice.

Abas je za list Asabah kazao kako obećava članovima posade i njihovim obiteljima, s kojima se sastao u ponedjeljak, da će učiniti sve kako bi osoblje oslobodio uz uplatu otkupnine.

Hanibal II. otet je u Indijskom oceanu na putu prema Sueskom kanalu. Prevozio je palmino ulje iz Malezije. Posadu čine 23 mornara iz Tunisa, četiri Filipinca, jedan Hrvat, jedan Gruzijac, jedan Rus i jedan Marokanac. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene