Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na putu za Suez

Hannibal II: Somalski gusari zatražili otkupninu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gusari koji od četvrtka drže zatočenim brod Hannibal II s 31 članom posade zatražili su isplatu otkupnine od tuniskog vlasnika broda, tvrtke GMT.

Članovi posade otetog broda, među kojima je i hrvatski pomorac, dobro su, a vlasnik broda pokušava stupiti u vezu s otmičarima i početi pregovore, objavilo je ranije u petak hrvatsko ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija. Te je informacije MVPEI-u prenio počasni konzul u Tunisu koji uz hrvatsko veleposlanstvo u Maroku neposredno prati taj slučaj. Ministarstvo je u stalnoj vezi sa svojim diplomatima i s obitelji oteta hrvatskog pomorca čiji identitet zasad nije objavljen.

Pročitajte i ovo Tanzanija; ilustracija - 1 Provjereno u Africi Volonteri su slijepoj baki jedina nada da doslovce ne umre od gladi: S malo novca i puno volje čuda su moguća Slika nije dostupna Svaki brod bio je sumnjiv Deset dana pakla za 1900 putnika: Zaputili se na krstarenje iz snova, a zatim su čuli dramatičnu obavijest kapetana

>> Potvrđeno: Somalski gusari oteli brod s hrvatskim pomorcem

Brod, koji plovi pod panamskom zastavom i kojega su gusari u četvrtak zaustavili u Indijskom oceanu, u vlasništvu je tvrtke specijalizirane za prijevoz kemijskih i naftnih proizvoda, Gabes Marine Tankers.

Zatraženi iznos novca nije za sada poznat

Brod je zaustavljen na putu prema Sueskom kanalu, na oko 860 nautičkih milja istočno od Roga Afrike, bliže indijskoj nego somalijskoj obali, objavile su snage pomorske operacije EU-a za borbu protiv gusarstva Atalanta. Pod opsadom ga drži 10 do 15 naoružanih gusara koji su prisilili brod da krene prema somalijskim vodama, navodi tuniska državna agencija TAP.

Po navodima Atalante, posadu broda čine 23 Tunižana, 4 Filipinca te po jedan Hrvat, Gruzijac, Rus i Marokanac. Kako prenosi tuniska državna agencija, brod je prevozio biljno ulje iz Malezije u Grčku i otet je nakon kratka zaustavljanja u Adenskom zaljevu. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene