Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otkriveni uzroci incidenta

Brod u Rijeci se nagnuo zbog balasnih voda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uzrok nagnuća broda u riječkoj luci nestručno je mjerenje balasnih voda i prekrcaj.

'Nakon obavljenog inspekcijskog nadzora inspektori Lučke kapetanije Rijeka utvrdili su da je uzrok nagnuća broda 'Gulf Forest' bio nestručno obavljen prekrcaj palubnog drvenog tereta i nepoznavanje količine balastnih voda u tankovima čime je poremećena stabilnost', stoji u priopćenju Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna objavila policija Otkriven uzrok požara u Puli: Izgorjelo ukupno 28 vozila i kamp-prikolica, šteta se još zbraja Slika nije dostupna šteta je oko 140.000 kuna Policija otkrila uzrok velikog požara kod Omiša: Vatra nije planula slučajno, kaznena prijava ide 63-godišnjaku

>> VIDEO Rijeka: Pogledajte kako tone brod!

Nautički i brodostrojarski inspektori utvrdili su ukupno 16 nedostataka zbog čega je brodu izdana zabrana o isplovljavanju, a danas je izdana dozvola za njegov premještaj u luku Sušak. U izvješću stoji kako je nestručno mjerenje balastnih voda u tankovima broda, uzrokovalo njegovo nagnuće za oko 25 stupnjeva.

Bilo je i drugih propusta

Isto tako, u priopćenju se navodi kako su ustanovljeni i drugi nedostaci vezani za nedostatak ventila za ispumpavanje kaljužnih voda u nuždi, neispravnost brzozatvarajućih ventila tankova goriva, neizvježbanost posade u protupožarnoj i vježbi napuštanja broda.

Podsjetimo, 'Gulf Forest' dužine 78 metara, u riječku luku doplovio je 7. siječnja iz Egipta i plovi pod zastavom Tanzanije. U vlasništvu je brodara Gulf Forest Shipping S.A. Zadnji inspekcijski pregled broda obavljen je u Bugarskoj 24.listopada prošle godine, a idući redoviti pregled trebao je biti u srpnju ove godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene