Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Brod smrti usidren u Dubrovniku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Brod zla i smrti, kako ga je nazvao Amnesty International, brod čileanske ratne mornarice 'La Esmeralda', usidrio se u dubrovačkom akvatoriju.

Brod je zloglasni nadimak dobio jer je za vrijeme vladavine diktatora Augusta Pinocheta na njemu ubijeno više od stotinu ljudi koji se nisu slagali s tadašnjim čileanskim režimom. Mučenja, ubijanja i odsijecanja djelova tijela događala su se punih sedam godina, u vremenu od 1973. do 1980. godine.

Pročitajte i ovo Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi Video se brzo proširio Dubrovačka policija reagirala nakon snimke brutalne tučnjave: Uhićena dvojica maloljetnika Privedena Albanka - 3 Česte nesreće Dnevnik Nove TV doznao zašto je područje na kojem se dogodila stravična tragedija - opasno: "To na tijelo ima efekt kao da je pod utjecajem alkohola"

Amnesty International pozvao je sve zemlje u čije vode brod planira uploviti da mu uskrate gostoprimstvo dok se ne rasvjetle događaji na brodu i ne kazne zločinci koji su na njemu ubijali one koji su razmišljali drugačije.

Američki senat isti je brod je proglasio plovećom kaznionicom za političke zatvorenike.

Nakon boravka u dubrovačkom akvatoriju 'La Esmeralda' se očekuje u Splitu gdje će brod boraviti do 18. srpnja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene