HRM dostavlja vodu na Biševo
HRM dostavlja vodu na Biševo Foto: HRM

Stanovništvu koje je ostalo bez pitke vode pomogli su pripadnici HRM-a. Zbog konfiguracije obale, brod je pristao u uvalama Salbunara, Porat i Mezuporat. Morali su razvući vatrogasna crijeva za vodu i više od kilometra kako bi došli i do najudaljenijih kuća.


Na poziv grada Komiže zbog kronične nestašice vode na otoku Biševu Hrvatska ratna mornarica je odmah uputila brod DBM-82 'KRKA' koji je u četvrtak i petak stanovnicima otoka u obiteljske vodospremnike dostavio preko 250 tona vode.

Vezani članci PayDo te časti parkiranjem Preuzmi besplatnu aplikaciju PayDO, spremi Mastercard karticu i u petak 27. studenog iskoristi akciju Psi i voda Urnebesni video pokazao da postoje dvije vrste pasa, u koju se ubraja vaš ljubimac?

Zbog izrazito nepovoljne hidrološke godine, situacija na Biševu je iznimno teška. Stanovništvo je ostalo bez pitke vode.

"Zadaća je bila zahtjevna jer se radilo o dostavi vode u više od 18 vodospremnika na otoku Biševu. Obzirom na konfiguraciju obale odnosno nemogućnosti pristajanja, brod je sidrio u uvalama Salbunara, Porat i Mezuporat te je bilo potrebno razvući vatrogasna crijeva za vodu i više od kilometra kako bi došli i do najudaljenijih kuća", kažu u MORH-u.

U pomoć su priskočili članovi DVD-a Komiža, ali i lokalno stanovništvo. U MORH-uističu kako se vodilo računa i o nesmetanom prolasku izletničkih brodica te primjeni epidemioloških mjera.

"Jedna od glavnih misija Hrvatske vojske je pomoć lokalnoj zajednici i stanovništvu u elementarnim nepogodama i potrebitim situacijama kao što je bila ova, tako da su i ovaj put pripadnici Hrvatske ratne mornarice pokazali zahtjevanu sposobnost i brzom reakcijom izvršili ovu zadaću u potpunosti", zaključuju u MORH-u.