Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Za bolju Hrvatsku'

Brkić: HDZ danas okreće novu stranicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić rekao je kako s današnjim danom ta stranka "okreće novu stranicu u knjizi koju piše već 27 godina" i nastavlja pod istim barjakom HDZ-a.

"HDZ s današnjim danom okreće novu stranicu u knjizi koju piše već 27 godina. Okrećući novu stranicu ne znači da stranka ide pod novi barjak, već znači da nastavljamo s barjakom HDZ-a. Moramo ustrajno i marljivo raditi kako bismo pobijedili na parlamentarnim izborima na jesen i svim građanima osigurali kvalitetniji život", kazao je Brkić novinarima nakon glasanja na unutarstranačkim izborima za novog predsjednika stranke u HDZ-ovu Područnom odboru Malešnica.

Pročitajte i ovo Branko Bačić i Sabina Tandara Knezović, reporterka Dnevnika Nove TV GOST DNEVNIKA NOVE TV Hoće li na dan izbora moći raditi trgovine, tržnice, frizerski saloni...? ''Stvorili smo probleme, tamo gdje ih nije trebalo biti" Preminuo Ivo Jelić Ivo Jelić Preminuo bivši saborski zastupnik i prvi predsjednik HDZ-a u Dubrovniku

Na novinarsko pitanje vezano uz njegovu ispriku na facebooku za HDZ-ove pogreške i propuste, odgovorio je kako je bilo određenih situacija u kojima je HDZ pogriješio, jer nitko nije savršen.

"Zbog svih tih grešaka, osobno i kao zamjenik predsjednika HDZ-a, ispričao sam se svim građanima, a posebno članovima HDZ-a", rekao je. Izrazio je nadu i da će druge stranke imati isti standard i ispričati se građanima za pogreške koje su radili.

Brkić je negativno odgovorio na pitanje treba li sada napraviti i "reset" vodstva stranke podsjetivši kako je nedavno bio Opći sabor stranke i stranka funkcionira po Statutu.

"Nakon parlamentarnih izbora ako nacionalna tijela stranke donesu odluke ići će se na nove unutarstranačke izbore, a onda će se birati odozdo od temeljnih ogranaka prema gore po principu jedan član – jedan glas", kazao je.

Istaknuo je kako HDZ sa svojim partnerima želi nastaviti koaliciju koja je pobijedila na prošlim parlamentarnim izborima, što ne znači i da ne mogu samostalno izići na predstojeće izbore. Dodao je kako se još nije razgovaralo o imenima na izbornim listama, već se trenutno razgovara o izbornom programu i životnim problemima s kojima se susreću građani.

"Budite sigurni da će na listama biti najbolji, koji će taj program provesti u djelo", poručio je.

Brkić je, upitan kako komentira to što je predsjednik SDP-a Zoran Milanović zbog korupcije prijavljen DORH-u, odgovorio je kako se radi o ozbiljnoj optužbi te se nada kako će nadležna tijela o tome dati svoj pravorijek.

"Ne bih se ništa čudio, s obzirom da naši politički suparnici jedno pričaju, a drugo rade. Stalno bacaju maglu hrvatskoj javnosti. S jedne strane pričaju o poštenju, a s druge kandidiraju pravomoćno optužene osobe", rekao je zamjenik predsjednika HDZ-a. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene