Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Poduzetnički duh neki će možda testirati i na natječaju koji uskoro raspisuje Vlada: traži se simbol koji će označiti završetak hrvatskih pregovora, referendumsko razdoblje i konačno, ulazak u Europsku uniju.


Po tom znaku bi Hrvatsku u sljedećim godinama morao moći prepoznati svaki Europljanin. Prvi takav simbol sadržavao je kockicu i zvijezdicu zajedno, što je 'znak procesa pristupanja Hrvatske Europskoj uniji', rekao je Davor Bruketa, dizajner prvog hrvatskog europskog simbola.

Vezani članci Slika nije dostupna Simbol kojeg je svijet volio dok ga Hitler nije ukrao Slika nije dostupna FOTO Prekršite OVO PRAVILO i završit ćete na internetu!?

Naručila ga je Vlada prije 10 godina. Tadašnji ino ministar, kaže na natječaju je pobjedio baš taj jer je bio jasan i jednostavan. 'Ne zahtjeva niti previše iščitavanja', rekao je Neven Mimica, bivši ministar vanjskih poslova.

Sada Vlada traži novi znak, koji će označiti kraj jedne Hrvatske i početak druge. 'Mi ćemo idući tjedan raspisati natječaj na koji sada već mogu pozvati sve one koji su zainteresirani da pogledaju, da svojim kreacijama pokušaju osnažiti tu pred europsku kampanju i buduće članstvo u EU', rekao je ministar Gordan Jandroković.

Simbol bi Europljanina već na prvi pogled trebao asocirati na Hrvatsku. Dakle, prepoznatljivost, dosljedna i trajna. 'Na početku se to dosta primijenjivalo na raznim dokumetima vezano uz proces, moram priznati da sam ga s vremenom prestao viđati, tako da zadnjih godina nisam uopće viđao taj znak', rekao je Bruketa. Ovaj put, bilo bi dobro da poživi. Da novi simbol Hrvatske ne bude samo simboličan.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju