Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ishitrena izjava

Lustig se ispričao zbog usporedbe Bandićevog uhićenja s holokaustom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Nije mi bila namjera na bilo koji način umanjiti, povrijediti ili uvrijediti žrtve Holokausta', stoji u priopćenju Branka Lustiga.

Hrvatski Oscarovac, Branko Lustig, prošlog je tjedan bio prvi koji je potpisao peticiju 'Stop političkim hapšenjima' u znak potpore Milanu Bandiću. Tom je prilikom rekao nešto što je odjeknulo u javnosti. 'Ovo što se događa podsjeća me na holokaust', rekao je Lustig usporedivši tako Bandićevo uhićenje s jednim od najgorih ratnih zločina u povijesti.

Pročitajte i ovo Grob Milana Bandića OPORBA NEGODUJE Prije tri godine preminuo je Milan Bandić, još nema nadgrobni spomenik Slika nije dostupna ''jasno je da ima problem'' Esih nakon Bandićeve isprike građanima: ''Očito nije mogao naći nikoga tko bi nas zamijenio''

No, Lustig je, očito, shvatio da je pretjerao te je dva dana kasnije poslao priopćenje u kojem se ispričao zbog sporne izjave, prenosi Jutarnji.

Lustig uhićenje Bandića usporedio s progonom Židova

Dopustite mi da se ovim putem ispričam javnosti, suradnicima i prijateljima zbog svoje izjave u petak 13.3.2015. Moja usporedba određenih društvenih događanja današnje političke situacije u Hrvatskoj i progona Židova bila je ishitrena izjava koju moja obitelj i ja smatramo potpuno neprimjerenom, i zbog toga mi je iskreno žao. Nije mi bila namjera na bilo koji način umanjiti, povrijediti ili uvrijediti žrtve Holokausta, mračnog perioda ljudske povijesti o kojem previše znam, i zbog kojeg sam svoj život posvetio širenju riječi oprosta i tolerancije.

Moji suradnici u Hrvatskoj i svijetu znaju da sve što sam radio i postigao tijekom cijelog svog života radio sam isključivo iz srca i bio vječni borac za prava onih koji su u datoj situaciji najugroženiji, bez obzira tko oni bili. I mada nikad u životu nisam požalio što sam slijedio svoje srce, sada u ovom za mene turbulentnom razdoblju, obuzet emocijama potpuno sam neprimjereno reagirao.

Nadam se da ćete uvažiti moju ispriku i molbu da se povučem u tišinu, jer je cjelokupan situacija za mene bila izuzetno traumatična', napisao je Lustig.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene