Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Nakon raspuštanja gradskog SDP-a

Grčić se neće kandidirati za gradonačelnika Splita, ali zna tko bi mogao

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Član Predsjedništva SDP-a Branko Grčić rekao je u ponedjeljak da bi bivši prorektor splitskog Sveučilišta Roko Andričević mogao biti SDP-ov kandidat za splitskoga gradonačelnika na izborima 2017. te da je odluci Predsjedništva o raspuštanju splitskoga SDP-a s Ivom Baldasarom na čelu pridonijelo Baldasarovo "forsiranje" kandidature za novi mandat gradonačelnika.

"Činjenica da se to dogodilo baš u ovom trenutku je djelomično motivirana činjenicom da je Baldasar forsirao na određeni svoje imenovanje za kandidata za gradonačelnika Splita u sljedećem mandatu", rekao je Branko Grčić na izvanrednoj konferenciji za novinare u Splitu.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Peđa Grbin užarene linije Ovo je za analitičare realan postizborni scenarij: "Ima prodanih duša, samo je pitanje cijene" Andrej Plenković i Peđa Grbin Rijeke pravde slavile u dvije HDZ nije pobijedio u samo dvije izborne jedinice, pogledajte u kojima je izgubio

Na pitanje hoće li on biti SDP-ov kandidat za splitskoga gradonačelnika, Grčić je odgovorio kako neće, dodajući da se u SDP-ovim krugovima kao kandidat za tu dužnost razmatra Roko Andričević, bivši prorektor splitskoga Sveučilišta i bivši zamjenik ministra znanosti, obrazovanja i sporta.

"Andričević nije član SDP-a, ali on dobro poznaje situaciju u Splitu i jedan je od ozbiljnih kandidata za gradonačelnika kojeg bi SDP mogao podržati", rekao je Grčić.

Komentirajući Baldasarovu izjavu kako je Vlada Zorana Milanovića zapostavila razvojne projekte u Splitu koje je obećevala, Grčić je ustvrdio kako to nije točno te da je Vlada u kojoj je i on bio ministar u sklopu svojih mogućnosti podupirala projekte u Splitu.

"U posljednje tri godine u Splitu je potrošeno 2,1 milijardu kuna, odnosno tri gradska proračuna, a da mi u SDP-u koji smo cijelo to vrijeme podupirali Baldasara kao gradonačelnika nismo u konačnici vidjeli konkretne rezultate. Gdje je taj silni novac uložen u Splitu - to želimo čuti", istaknuo je Grčić.

Bauk: Baldasar je mnogo ranije "izabrao svoj put"

Dodao je kako je i prije upozoravao da Baldasarovi postupci pokazuju da je on "izabrao svoj put", mnogo prije najnovijih događaja u SDP-u.

Predsjednik splitsko-dalmatinske Županijske organizacije SDP-a i član stranačkog Predsjedništva Arsen Bauk ustvrdio je da je odluka o raspuštanju splitskoga SDP-a s Baldasarom na čelu "bila teška", ali je donesena uvjerljivom većinom budući da ju je poduprlo 16 članova Predsjedništva, a jedan je bio protiv.

"Razlozi za ovakve odluke su vrijednosno-svjetonazorske razlike i nepovratno narušeni međuljudski odnosi unutar organizacije, što je bitno otežavalo pripreme stranke za izbore", rekao je Bauk.

Bauk se nada da Cvitan neće oprostiti svećeniku Luki Prceli

Na pitanje kako komentira izjavu splitskog svećenika Luke Prcele, koji je u nedjeljnoj propovijedi kritizirao predsjednicu Republike Kolindu Grabnar-Kitarović zbog njezine izjave o NDH, Bauk je odgovorio: "Ona mu je oprostila, a ja se nadam da Cvitan neće." Na dodatno pitanje misli li na DORH, Bauk je kratko odgovorio: "Da." (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene