Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Problemi u stranci

'O raskolu u SDP-u se govori već 20 godina, a do njega nikad nije došlo, neće doći ni zbog Baldasara'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zahuktava se situacija oko raspuštanja splitskog ogranka SDP-a. Javnosti se obraća sve više članova te stranke.

Nakon što su tijekom jutra izjave medijima povodom raspuštanja splitskog ogranka SDP-a dali Ivo Baldasar i Zlatko Komadina, to su odlučili učiniti Arsen Bauk, Branko Grčić i Peđa Grbin.

Pročitajte i ovo HDZ prozvao Peđu Grbina preko Facebooka Izbori su za tjedan dana HDZ prozvao Grbina: "Abdicirao je, a sada se hoće sučeljavati" Predsjednik SDP-a Peđa Grbin predstavljanje u zagrebu "Kada dobijemo povjerenje građana, Hrvatska više neće biti ista": Koalicija Rijeke pravde predstavila svoj program

Arsen Bauk rekao je danas u Splitu kako je splitska organizacija SDP-a raspuštena zbog svjetonazorskih razlika i nepovratno narušene međuljuskih odnosa unutar organizacije što je otežavalo pripreme za izbore.

Pojasnio je i kako se raspuštanje može propisati tako da svi članovi splitskog SDP-a ne moraju ponovno podnostiti zahtjev za članstvom već ih povjerenik može odmah primiti. 'To se posebno odnosi na članove koji nisu živjeli od stranke nego za nju - u njihovom statusu se neće ništa promijeniti', rekao je Bauk.

I Peđa Grbin ponovio je, kako se splitski SDP raspušta zbog pripreme za lokalne izbore. 'One organizacije u kojima je uočen problem moraju podnijeti sankcije zbog svog nerada', rekao je Grbin.

'Ovdje se radi o jednom važnom procesu građenja političkog identiteta SDP-a. Kao što znate, gospodin Baldasar je nekim svojim izjavama i radnjama prestao oslikavati ono što SDP jest i ono za što bi se SDP trebao zalagati. U tom kontekstu za nas je bilo vrlo važno poslati ovakvu poruku i hrvatskim građanima i našem članstvu da neke temeljne vrijednosti za koje se SDP zalaže ne smiju biti dovedene u pitanje', rekao je Grbin.

Teorije da se radi o revanšizmu spram onih koji su tijekom unutarstranačke kampanje potporu dali Zlatku Komadini, naziva smiješnima.

A znači li ovo i raskol unutar stranke?

'O raskolima se u SDP-u govori već 20 godina, nikada do njega nije došlo pa ne vidim ni da će Baldasar dovesti do toga', dodao je.

Nema govor o čistki, kaže Grbin, niti o nasilnom brisanju članova. 'Raspuštanje je u skladu sa statutom stranke', kaže.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene