Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objasnio razlog

Grčić o tužbi protiv MOL-a: Vlada nije željela propustiti rok za arbitražu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednik Vlade Branko Grčić objasnio je razlog zbog kojeg je Hrvatska podigla tužbu protiv mađarskog MOL-a iako su pregovori između INE i MOL-a vođeni u dobroj vjeri. Hrvatska na ovaj način, kaže potpredsjednik, štiti interese svojih građana.

Upitan kako to da se Vlada odlučila na arbitražnu tužbu protiv MOL-a, kada su prošlotjedne izjave nakon pregovora predstavnika Vlade i MOL-a o Ini bile optimističnije nego ranije, Grčić je odgovorio kako Vlada nije željela propustiti rok za arbitražu.

'Uvijek treba pretpostaviti nekoliko koraka u budućnosti. S obzirom da su isticali određeni rokovi za podnošenje ovog zahtjeva za arbitražu, onda je to Vlada i napravila da ne bi napravila propust koji je kasnije nenadoknadiv', izjavio je Grčić.

Pročitajte i ovo Spor INA-MOL (Foto: Dnevnik.hr) Arbitražni spor Uljanik bi nas mogao stajati više od 6 milijardi kuna, ali "vise" nam još milijarde kuna koje traži Mol Video-zid Mislava Bage o arbitraži INA-MOL (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Slučaj Ina-MOL Analiza Mislava Bage: Ako Hrvatska u Washingtonu izgubi ovaj spor, to bi nas moglo koštati i do 14 milijardi kuna

Zsolt Hernadi podnio je ustavnu tužbu protiv Hrvatske: Žali se na kršenje ljudskih prava

Na upit ima li ta tužba veze s nepravomoćnom presudom protiv bivšeg premijera Ive Sanadera za uzimanje mita od čelnika MOL-a, odgovorio je kako je 'to stvar arbitražnog postupka, dakle o tom potom'.

Na nagađanja kako je za Dinu Petrokemiju navodno zainteresiran jedan investitor iz Kazahstana, Grčić je odgovorio da bi Vlada bila jako sretna da se to riješi. 'Bit ćemo jako sretni ako taj projekt riješimo, ako nađemo partnere za nastavak proizvodnje u Dini, što je zaista jedna od kritičnih točaka u ovom trenutku', rekao je Grčić, ali je na pitanje je li je točno da je isti investitor navodno zainteresiran i za gradnju LNG terminala na Krku odgovorio da o tome u ovom trenutku ne može govoriti. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene