Obavijesti Video Pretražite Navigacija
podsjetio na prošli referendum

Bačić opleo po sindikatima i oporbi: ''Vlada provodi informativnu kampanju o mirovinskoj reformi''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HDZ-ova saborskog Kluba Branko Bačić odbacio je u utorak prozivke da Vlada provodi protureferendumsku kampanju, ustrajajući da je riječ o Vladinoj informativnoj kampanji o mirovinskoj reformi koja je počela puno prije nego su sindikati krenuli s inicijativom za raspisivanje referenduma, kojim kane spriječiti dizanje dobne granice za odlazak u punu mirovinu na 67 godina.

"S druge strane, za vrijeme predizborne kampanje za Europski parlament, sindikati provode referendumsku inicijativu protiv mirovinske reforme uz obilatu političku i logističku potporu oporbenih stranaka", izjavio je Branko Bačić u Saboru, u kojemu je danas čak 11 klubova imalo potrebu govoriti na slobodnu temu.

Pročitajte i ovo HDZ-ovi ministri na terenu - 1 Priprema za izbore HDZ-ovci u punoj mobilizaciji prije izbora: Sedmorica su svoj dan proveli na terenu Branko Bačić i Nino Raspudić - 1 U DNEVNIKU NOVE TV Burno u duelu Bačić-Raspudić: ''Izgleda da Bačić zna pitanje i prije mene''; ''Ukidanje COVID potvrda znači širenje epidemije''

Istaknuo je kako "možda u tom sindikalno-oporbenom "komplotu" i leži razlog zbog čega su predstavnici sindikata izrazili nezadovoljstvo zbog prema njima skromnom odazivou građana potpisivanju referendumske inicijative.

"Sindikati bi se, možda, trebali zamisliti je li upravo činjenica da ih oporbene stranke, koje su prije pet godina donijele takva rješenja, a sad im daju potporu, razlog po njima malom odazivu građana", rekao je Bačić.

Oporbenim kolegama je spočitnuo da im nije smetalo kada su se kod referenduma o definiciji braka ministri tadašnje Vlade Kukuriku koalicije javno protivili tom referendumu. "Tada im nije smetalo trošiti javni novac i protiviti se referendumu, a sad im smeta što u predreferendumskoj fazi Vlada promovira vlastitu reformu", ustvrdio je.

SDP-ovce je prozvao i kako se nisu bunili, odnosno nije im smetalo kad njihovi gradonačelnici Rijeke i Siska, u referendumu koji su organizirale inicijative "U ime obitelji" i "Istina o Istanbulskoj", nisu dali postaviti štandove tim aktivistima. "Tada SDP-u nije smetalo što se opstruira prikupljanje potpisa", poručio je Bačić i dodao kako oporba sada ne bi ovako reagirala da mirovinska reforma nije dobra.

Anka Mrak Taitaš (Glas) pozvala je vladajuće da ne brane građanima izjašnjavanje na sindikalnoj referendumskoj inicijativi. "Referendum je izravan oblik izjašnjavanja građana, pustite ih da se izjasne što misle o mirovinskoj reformi", poručila je zastupnica. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene