Branko Bačić
Branko Bačić Foto: DNEVNIK.hr

Nakon sastanka vladajuće koalicije izjavu za medije dao je HDZ-ov Branko Bačić.


Kazao je kako je, među ostalim, predsjednik Vlade sudionike sastanka upoznao s aktivnostima vezanima za suzbijanje pandemije koronavirusa, pri čemu je bilo riječi i o radu ministra Vilija Beroša. Upitan je li bilo riječi o pokretanju njegova opoziva, Bačić kaže kako je koalicija dala punu podršku ministru.

Vezani članci Vili Beroš - 4 Beroš za DNEVNIK.hr iznio svoju stranu priče o incidentu u Zadru: ''Tužit ću one koji tvrde da nismo ostavili novac" Ministar zdravstva, Vili Beroš Što se dogodilo u Zadru? Beroš kaže da je kafić napustio jer konobarica nije imala masku, očevici tvrde - trenirao je strogoću

"Dali smo podršku ministru Berošu na aktivnostima i da se tehnička podrška cijepljenju postavi na visoku razinu. Konkretnije odgovore moći ćemo dati kad oporbeni prijedlog dođe u Sabor. Ovako apstraktno, bez ikakva dokumenta, nismo ulazili u pojedinačne pritužbe na rad ministara. Čvrsto stojimo iza rada Vlade i ministra Beroša“, poručio je Bačić.

Objasnio je i proceduru s opozivom rekavši da, ako zahtjev oporbe dođe u Sabor ovih dana, rasprava bi se trebala održati do kraja procesa lokalnih izbora, odnosno do drugog kruga.

U razgovoru za N1 Bačić je ocijenio kako je oporba svjesna da će biti poražena u inicijativi Beroševa opoziva.

"Oporba u ovakvim nastojanjima nikad nije imala značajniji broj zastupnika na svojoj strani, boje se da polovica oporbe uopće ne dođe na glasanje", poručuje Bačić.

Ponovio je kako ministar Beroš ima podršku Vlade i koalicije.

"Niti jedan ministar u proteklih 20 ili 25 godina nije se suočio s izazovima s kojima se suočio ministar Beroš. Postoje određeni problemi kojih smo svjesni i koji su njemu izazov da ih riješi. To za njega nije prevelik teret i ministar je siguran", rekao je Bačić.