Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pupovac i dalje šuti

Branitelji traže očitovanje Pupovca: "Da se, ne daj Bože, ne dogodi nešto što ne bismo htjeli"

Milorad Pupovac (Foto: Dnevnik.hr)
Milorad Pupovac (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Milorad Pupovac (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Braniteljske udruge zatražile su od Milorada Pupovca da se očituje o Domovinskom ratu i Oluji, ali on na upite novinara o toj temi nije želio govoriti. Braniteljske udruge najavile su da će se odazvati prosvjedu u Vukovaru koji organizira gradonačelnik Ivan Penava zbog neprocesuiranja ratnih zločina.

Braniteljske udruge zahtijevaju tematsku sjednicu Sabora o Miloradu Pupovcu i ''nepoštivanju Deklaracije o Domovinskom ratu'', ali i neprocesuiranju ratnih zločina. Žele vidjeti ''tko puše u koju zastavu''.

Pročitajte i ovo Armin Hodžić Jedan novi predstavnik Sastali su se predstavnici manjina: "Jedinstveni smo, prioritet nam je boljitak svih građana" Zastupnici koji nisu ušli u Sabor Sabor pa pa Njih više nećemo gledati u Saboru: Bili su među najglasnijima, ali sada će rasprave gledati samo na TV-u

Stevo Culej, saborski zastupnik HDZ-a koji je naglasio da govori kao predstavnik pripadnika specijalne policije Vinkovci-Vukovar, podržao je vukovarskog gradonačelnika Penavu u namjeri da prosvjedom upozori na neprocesuiranje zločina jer se neprocesuiranjem ''ostavlja sjeme zla za neke buduće ratove i sukobe''. Zatražio je da se Milorad Pupovac očituje ''na napade na temeljne odredbe Ustava Republike Hrvatske, da je rat temelj moderne Republike Hrvatske i da se očituje o sporazumu o normalizaciji odnosa s Hrvatskom iz 1996. godine''. 

Branitelji Pupovcu zamjeraju što je otišao u Bačku Palanku na komemoraciju za žrtve Oluje. Smatraju da je time pokazao da ne poštuje Dan domovinske zahvalnosti i akciju Oluja. ''Svojim odlaskom tamo rekao je koju politiku vodi, a nakon izjava predsjednika Srbije Aleksandra Vučića koji uspoređuje Tuđmana s Hitlerom, a branitelje s nacistima...'', rekao je Zoran Maras, predsjednik Udruge specijalne policije.

Milorad Pupovac (Foto: Dnevnik.hr) Milorad Pupovac (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Najavio je da će predsjedniku Sabora, klubovima, Odboru za ratne veterane poslati zahtjev da se Pupovac jasno očituje o Domovinskom ratu, o Oluji i o politici Republike Srbije u novije vrijeme. ''Nas ne zanima Vučić, ali Pupovac je saborski zastupnik u Hrvatskoj", rekao je i dodao da imaju ''učestale pozive 10 tisuća hrvatskih branitelja srpske nacionalnosti koji nam govore prebacite taj dio priče na Sabor da se vidi čiju Pupovac politiku vodi''. "Naša je težnja da se to ne preseli na ulicu, da se, ne daj Bože, ne bi opet dogodilo nešto što mi ne bismo htjeli'', zaključio je Maras.

Branitelji podvlače da oni traže tematsku sjednicu i očitovanje zastupnika SDSS-a, a ne raskid koalicije HDZ-a i Pupovca, na što je premijer Andrej Plenković već oštro reagirao.

Milorad Pupovac danas je bio suočen s pitanjima o toj temi, ali na njih nije želio odgovarati.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene