Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Branitelj 'nagrađen' progonom u&nbspSrbiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za slučaj kosovskog Albanca Xhavita Demiqija, koji se sredinom '91. pridružio obrani Hrvatske, javnost je saznala zahvaljujući prošlotjednoj 'Istrazi' Nove TV. Danas su mu potporu došli pružiti branitelji, njih stotinjak, te predstavnici lokalne vlasti. Njemu, naime, iako je hrvatski branitelj, prijeti izgon u Srbiju!

Demiqi se, podsjetimo, četiri godine borio protiv srpskog 
agresora, a u Sisku je dobio i dvoje djece. 

Pročitajte i ovo Vladimir Putin potpisan dekret Rusija mami strane državljane da se bore protiv Ukrajine, Putin pripremio povlastice Slika nije dostupna Jezerinac braniteljima 'Više se ne borite protiv vojnih nišana, ali se borite protiv zla koje nas truje'

No, do danas, iz neobjašnjivih razloga, nije dobio hrvatsko državljanstvo. Ne može tako ostvariti braniteljska prava, raditi, oženiti se. Birokrati mu čak prijete izgonom u Srbiju, zemlju od čije je agresije branio hrvatski teritorij. 

Trenutačno živi u Petrinji, u kući koju je Agenciji za posredovanje nekretninama prodao krajinski odmetnik Ranko Lončarević nakon što je pred Olujom pobjegao u Srbiju.

Da situacija bude još apsurdnija, na Demiqijevu adresu je stiglo pismo Ministarstva branitelja kojim su odbjeglom Lončareviću, s kojim se Demiqi gledao 'preko nišana', priznata braniteljska prava.

I tako je na površinu isplivala još jedna tužna priča koja oslikava hrvatsku realnost u kojoj će, bez obzira na svoje ratne zasluge, ukoliko do kraja mjeseca ne dobije rješenje o državljanstvu, jedan hrvatski branitelj biti deportiran u Srbiju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene