Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preduhitrio Josipovića

Branimir Glavaš prodao svoja odličja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Branimir Glavaš priopćio je kako će, za iznos od 100.000 kuna, hrvatskom iseljeniku iz Australije, koji želi ostati anoniman, prodati svoja ratna i poratna odličja.

U priopćenju za javnost Glavaš navodi kako ga je u njegovu domu u Drinovcima, u BiH, kamo je pobjegao prije izricanja nepravomoćne sudske presude, posjetio hrvatski iseljenik koji više od 40 godina živi u Australiji te mu ponudio da mu financijskom potporom ‘olakša život u egzilu’.

Pročitajte i ovo KB Sveti Duh Pravomoćna presuda Sud odlučio: Otkaz patologu nakon skandala na Svetom Duhu bio je nezakonit Slika nije dostupna Sve mora biti po zakonu Josipović čeka pravomoćnu presudu prije oduzimanja odličja Glavašu

>> Josipović čeka pravomoćnu presudu prije oduzimanja odličja Glavašu

Budući da, kako navodi, nije želio primiti novac od njemu do danas nepoznatoga čovjeka Glavaš napominje da je, kao neizravni model pomoći, prihvatio njegovu ponudu da za iznos od 100.000 kuna otkupi sva njegova ratna i poratna odličja.

Podsjeća kako ga je zbog doprinosa u stvaranju, obrani i obnovi hrvatske države, prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman odlikovao Spomenicom Domovinskoga rata, Spomenicom domovinske zahvalnosti, Redom hrvatskog trolista, Redom Ante Starčevića, Redom bana Jelačića, Redom kneza Domagoja s ogrlicom te Redom kneza Trpimira s ogrlicom i Danicom.

Branimiru Glavašu Vrhovni je sud RH za ratni zločin protiv civilnog stanovništva u Osijeku u tzv. slučajevima ‘garaža’ i ‘selotejp’, odredio kaznu od osam godina zatvora. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene