Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve mora biti po zakonu

Josipović čeka pravomoćnu presudu prije oduzimanja odličja Glavašu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik države ne želi komentirati kada će oduzeti odličja Branimiru Glavašu.

Predsjednik republike Ivo Josipović izjavio je, upitan kada će oduzeti odličja Branimiru Glavašu, kako još nije dobio pravomoćnu presudu protiv Glavaša, a kada je dobije pogledat će jesu li ispunjeni svi zakonski uvjeti te će 'postupiti isključivo po zakonu'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Preduhitrio Josipovića Branimir Glavaš prodao svoja odličja Slika nije dostupna Nisu utvrdili što će poduzeti Glavaš najavio pa otkazao tiskovnu konferenciju

Svaka država, pa i Hrvatska može funkcionirati samo tako da poštuje svoje zakone, rekao je Josipović, nakon otvorenja Svjetskog kongresa iz medicine i prava. Osvrnuo se i na depolitizaciju alke rekavši kako je alka iznimno važan dio naše kulturne tradicije, onaj dio koji će, kako je kazao, kada uđemo u EU biti nešto po čemu je Hrvatska prepoznata. Jučer je bila krasna priredba na ponos i Sinju i Hrvatskoj, ustvrdio je Josipović.

Upitan da prokomentira spajanje bolnica u Gradu Zagrebu, Josipović je rekao kako je to u jednom aspektu stručno pitanje koje se mora ponajprije razmotriti u okviru medicinske struke ali i upravno pitanje, koje se odnosi na to kako riješiti da sustav najbolje funkcionira. 'Grad Zagreb ima drugačije mišljenje o organizaciji. Znamo da postoji neka zakonska i ustavna podjela nadležnosti i u okviru toga treba tražiti rješenje. Ako je Grad Zagreb nadležan za određeno područje djelovanja treba mu prepustiti da o tome i odlučuje', ustvrdio je Josipović. Rekao je i kako ga raduje uspješna turistička sezona, izrazivši nadu da će do kraja sezone podaci biti još bolji. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene