Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Branimir Ćaleta

Hrvat s Interpolove tjeralice: Nisam ubio Ukrajinku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Branimir Ćaleta (29) optužen za ubojstvo s predumišljajem 36-godišnje Anne Kitaeve u Ukrajini, rekao je kako on nije kriv.

Branimir Ćaleta, iz Vinovca, optužen za ubojstvo u Ukrajini, rekao je da je sve ovo za njega užasno te da se sad konzultira s odvjetnikom što mu je činiti s obzirom na raspisanu tjeralicu Interpola, piše Slobodna Dalmacija.

Pročitajte i ovo Petero mrtvih u Oklahomi Zajednica tuguje Petero pronađeno mrtvo u kući, među njima i dvoje djece: Ubijeni su, a policija je pronašla ključan trag Vladimir Zelenski 95 milijardi dolara pomoći Zelenski zahvalio Amerikancima na velikom paketu pomoći, Rusi im poručili: "To će uništiti Ukrajinu"

'Mi smo se upoznali pretprošlo ljeto u Primoštenu i vidjeli smo se u prosincu kad sam bio u Ukrajini. No, od tada nismo poslije imali nikakve kontakte, niti smo se čuli, niti smo se vidjeli. Istina, objavio sam fotografije na Facebooku. Vidimo se nas dvoje u trogirskoj katedrali. Nisam ja to napravio, nitko me nije ispitivao, niti ukrajinska, niti hrvatska policija. Ovo je užas, šokiran sam kao i moja obitelj, živim na selu ovdje u Vinovcu i ovo je strašno', kazao je Ćaleta.

>> Konobara iz Primoštena zbog ubojstva trudne djevojke traži Interpol!?

Na pitanje je li u rujnu bio u Ukrajini i je li dogovorio sastanak s Annom, odgovorio je da su se susreli slučajno. 'Bio sam u Ukrajini, ali nismo se ništa dogovarali. Slučajno smo se našli u gradu. Bili smo u tom hostelu, malo smo pričali i ona je otišla. Nije išla sa mnom u moju sobu, a ja sam dan poslije išao u Donjeck', rekao je Ćaleta.

Dodaje kako nije znao da je trudna. 'Nije mi rekla da je trudna, nisam ima pojma za to, ali znam da nije trudna sa mnom i to sigurno. Svi koji me poznaju znaju da ja to nisam napravio, jer nisam takav čovjek. Nikad nisam ima problema sa zakonom. Rješavam ovu situaciju u dogovoru s odvjetnikom', zaključio je Ćaleta razgovor.

Podsjetimo, ukrajinske vlasti izdale su preko Interpola tjeralicu za 29-godišnjim Branimirom Ćaletom. Traže ga zbog optužbe za ubojstvo s predumišljajem za koje mu, po ukrajinskom zakonu, prijeti kazna od 10 do 15 godina zatvora.

Naime, u gradu Dnjipropetrovsku u Ukrajini, 16. rujna, u sobi hostela, čistačica je prilikom čišćenja sobe pronašla ispod kreveta tijelo 36-godišnje Anne Kitaeve, menadžerice u osiguravajućem društvu iz Dnjipropetrovska.

Anna je bila u sedmom mjesecu trudnoće, a umrla je od udarca u glavu od kojeg joj je pukla lubanja. Nakon ubojstva, ubojica je žurno pobjegao uzevši sve svoje osobne stvari, a obitelj pokojnice je odmah ukrajinskim istražiteljima izrazila sumnju da ju je ubio njezin zaručnik iz Hrvatske.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene