Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osumnjičenik je nestao

Konobara iz Primoštena zbog ubojstva trudne djevojke traži Interpol!?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U nedjelju, 15. rujna, dvoje mladih prijavili su se u motel u Dnjepropetrovsku u Ukrajini, a sutradan ujutro djevojka je mrtva pronađena u sobi.

Za muškarcem koji je bio s njom, konobarom iz Primoštena, Interpol je objavio tjeralicu, javlja Šibenik.in. Djevojku je krvavu i razbijene glave u sobi ispod kreveta, umotanu u plahtu, pronašla sobarica, javljaju ukrajinski mediji.

Pročitajte i ovo Ivica Kropek, voditelj Službe općeg kriminaliteta policije Dva ubojstva Osumnjičeni za ubojstvo supruge imao je dozvolu za oružje, a policija otkrila i što se zna o ubojstvu na Srednjacima Danka Ilić Tijelo nije pronađeno Načelnik policije o Dankinim ubojicama: "Oni o tome govore hladno, kao da su udavili mače". Otkrio i moguće razloge zašto kriju gdje je tijelo djevojčice

Kako je za taj lokalni portal ispričao jedan od djelatnika primoštenskih hotela, u kojima je navodno radio i mladić za kojim traga Interpol, netko je na Internetu pronašao tjeralicu koju je objavio ukrajinski Interpol. Svi su ostali zaprepašteni kada su shvatili da im je kolega osumnjičen za ubojstvo djevojke koja je bila u sedmom mjesecu trudnoće.

Zatim su vijesti o stravičnom ubojstvu pronašli i na stranim portalima. Kažu, netko je nazvao policiju, ali se dalje ništa nije događalo. Njihov je kolega radio još nekoliko dana, a zatim nestao. Policija ga je navodno 'posjetila' na poslu, ali to iz policije nije službeno potvrđeno.

>> Rusija ga traži zbog 11 ubojstava, a on u Srbiji radio kao novinar

Portal piše kako im je na Županijskom sudu u Šibeniku rečeno da ne znaju za tjeralicu, te da nikakav postupak nisu vodili protiv osobe koju Interpol traži. Zatim Šibenik.in neslužbeno saznaje u Ministarstvu pravosuđa kako nema nikakve zakonske osnove da osumnjičenika za teško ubojstvo privedu. Naime, zločin je počinjen u Ukrajini s kojom Hrvatska nema potpisan sporazum o međunarodnoj pravnoj suradnji, a kako Ukrajina nije u Europskoj uniji, ne mogu djelovati niti po europskom uhidbenom nalogu. Osim toga Hrvatska svoje građane ne izručuje. Jedino što policija može je obavijestiti Interpol, o tome gdje se on nalazi.

Prema neslužbenim informacijama osumnjičenik je policiji rekao kako nije počinio zločin koji mu se u Ukrajini stavlja na teret.

Ukrajinski mediji pišu kako je djevojka imala 36 godina, zvala se Anna Kitaeva i pred njom je bila blistava karijera u osiguravajućem društvu. Rodbina djevojke tvrdi kako je danima prije ubojstva izgledala sretno. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene