Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Protiv pokolja tuljana pred kanadskim veleposlanstvom u Hrvatskoj prosvjedovali su aktivisti udruge Prijatelja životinja.


Pridružilo im se i dvadesetak učenika zagrebačke Osnovne škole kralja Tomislava. Naime, u Kanadi je počela sezona lova na tuljane i svake godine u ovo vrijeme ondje ih se ubije i do 270 tisuća. Da bi to spriječili, diljem svijeta prosvjeduju aktivisti za zaštitu životinja.

Vezani članci U Dubravi pronađen kraljevski piton - 1 Još uvijek se traži vlasnik pitona, susjedi su jako uznemireni: "Nemam problem što netko radi u svojoj kući, ali imam ako to nešto radi protiv moje kuće" Los (Foto: Screenshot/YouTube) Nije im baš bilo svejedno kad je los išetao pred njih, takva grdosija rijetko se viđa iz blizine

'Razlog je taj što se svake godine oko 300 tisuća tuljana ubije radi krzna. U Hrvatskoj je donesena zabrana uvoza i prodaje tuljanovog krzna ali radimo na tome da se prestane na cijelom svijetu i sam samom prodajom, ali i sa ubijanjem tuljana', ističe Mariana Crnovečki, iz udruge Prijatelji životinja. 'Poštujemo pravo udruga i pojedinaca da dignu svoj glas protiv ubijanja tuljana, ali smo razočarani količinom dezinformacija koju šire', rekao je s druge strane Edwin L. Loughlin, veleposlanik Kanade u Hrvatskoj.