Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Protiv pokolja tuljana pred kanadskim veleposlanstvom u Hrvatskoj prosvjedovali su aktivisti udruge Prijatelja životinja.


Pridružilo im se i dvadesetak učenika zagrebačke Osnovne škole kralja Tomislava. Naime, u Kanadi je počela sezona lova na tuljane i svake godine u ovo vrijeme ondje ih se ubije i do 270 tisuća. Da bi to spriječili, diljem svijeta prosvjeduju aktivisti za zaštitu životinja.

Vezani članci Toplinski val u Sjevernoj Americi - 3 U Kanadi izmjereno rekordnih 46,6 stupnjeva: ''Ovo je nešto što nitko prije nije vidio!'' Crkva u Kanadi, ilustracija Nakon jezivog otkrića masovnih grobnica gore crkve u Kanadi, u razmaku od sat vremena izgorjele još dvije

'Razlog je taj što se svake godine oko 300 tisuća tuljana ubije radi krzna. U Hrvatskoj je donesena zabrana uvoza i prodaje tuljanovog krzna ali radimo na tome da se prestane na cijelom svijetu i sam samom prodajom, ali i sa ubijanjem tuljana', ističe Mariana Crnovečki, iz udruge Prijatelji životinja. 'Poštujemo pravo udruga i pojedinaca da dignu svoj glas protiv ubijanja tuljana, ali smo razočarani količinom dezinformacija koju šire', rekao je s druge strane Edwin L. Loughlin, veleposlanik Kanade u Hrvatskoj.