Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ekskluzivno za Dnevnik Nove TV

Peveci ne očajavaju zbog presude. Višnja zapjevala, a Zdravko poručio: "U povijesti ću ostati upisan kao Stepinac ili Gubec"

Zdravko i Višnja Pevec (Foto: Dnevnik.hr)
Zdravko i Višnja Pevec (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Zdravko i Višnja Pevec (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Zdravko i Višnja Pevec, presudio je Vrhovni sud, krivi su za utaju poreza i pribavljanje nepripadajuće dobiti. Moraju vratiti 4 milijuna kuna, Zdravko bi trebao odslužiti još 11 mjeseci, a Višnja 722 sata dobrotvornog rada. Zdravko se nada probaciji, a Višnja svoju kaznu želi odraditi što prije.

"Pomirio sam se sa životom, da moram živjeti zbog djece. Ne mogu se pomiriti s presudom, nanesena je velika nepravda, nevjerojatno, ne mogu spavati...", objašnjava svoje emocije Zdravko Pevec nakon upita o tome je li prihvatio i pomirio se s presudom. 

Pročitajte i ovo Tomislav Horvatinčić nema uvjetnog otpusta Horvatinčić dobio odbijenicu suda: Ne daju mu da iziđe iz zatvora, odslužio malo više od pola kazne Selmo Cikotić Nepravomoćna presuda Bivši ministar obrane BiH osuđen na tri godine zatvora: Omogućio zagrebačkoj tvrtki izvoz oružja i streljiva bolje kvalitete

"Bilo što da mi daju, neće mi biti teško raditi, navikla sam raditi", govori Višnja Pevec. 

Supružnici će odgovarati za 27 milijuna kuna utaje poreza. Na pitanje smatraju li to poštenim odgovaraju - odlučno ne. 

"Ne može to biti, kod mene su svi drugi radili, a ja na kraju odgovoran za njihov rad. 120 ljudi je bilo u računovodstvu, ni jedan od direktora ništa ne odgovara", govori Zdravko Pevec.

"Ja sam kriva što sam koristila novac koji meni ne pripada, a ja tvrdim da sam sve te novce ostavila u firmi i sad nas još traže da moramo vratiti 4 milijuna", razočarano priča Višnja. 

Njen suprug govori kako mu je u cijeloj, po njih nesretnoj, situaciji najveća satisfakcija - to što je "čist pred Bogom i pred narodom.

"Ostat ću upisan u analima što sam stvorio najveći trgovački lanac neprehrane, kao što nam je u povijesti jedan Matija Gubec ili Alojzije Stepinac", kazao je Zdravko Pevec. 

"Gdje je Bog, zar ne vidi to? Zar ne vidi da smo cijeli život radili dobra djela?", pita se pak Višnja. 

"Najpošteniji građani Hrvatske"

Smatraju kako mogu oprostiti drugima, ali ne znaju kako oprostiti samima sebi. Kažu da su bili blesavi i nepromišljeni jer nisu mislili na same sebe i o svojoj dobiti, već su sve ostavljali društvu jer su vjerovali da će im ono biti zahvalno. A zapravo ih kažnjava. 

"Jednom prilikom ste me pitali jesam li što naučio i bih li što mijenjao? Radio bih sve isto jer sam pošteno radio, znate što bih jedino promjenio? Ne bih sebe stavio kao potpisnika", zaključio je Zdravko Pevec. 

Na pitanje što će biti s imenom Pevec, bračni par odgovara kako se nadaju da će barem tu biti pravde. 

"To je moje ime, moje prezime, sumnjam na hrvatskim sudovima, ali na europskom sudu mislim da je to kristalno jasno", rekao je Zdravko. 

Novi život, nova šansa

Nada se kako će 2020. zajedno s obitelji krenuti u novi život - i novi biznis. 

"Evo, već ne znam koliko puta kad je krenuo u neke planove za biznis završio je u bolnici. Mi nismo normalni, što da kažem. Tvrdim da smo među najpoštenijim građanima Hrvatske", dodaje višnja Pevec. 

Višnja Pevec za kraj razgovora izrecitirala je i par stihova, koji bi se mogli odnositi i na situaciju u kojoj se trenutno nalazi. 

"Zvali su me crna višnja,

iz sveg srca plačem ja, 

Zvali su me slatka kušnja, takva sam i ostala

Kad se sjetim da smo svi iste snove sanjali, a moje srce još je mlado..."

Podsjetimo, Vrhovni sud je potvrdio presudu Županijskog suda u Bjelovaru prema kojoj su Zdravko i Višnja Pevec krivi za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju i u siječnju 2015. godine osuđeni na zatvorske kazne. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene