Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Načelnik općine Nerežišće potpisao je parcelizacijski elaborat za legalizaciju poslovne zgrade građevinske tvrtke 'Berica', a radnici su prekinuli prosvjed i maknuli kamione.


Načelnik općine Nerežišće Lovro Kuščević potpisao je parcelizacijski elaborat koji bi trebao omogućiti legalizaciju poslovne zgrade građevinske tvrtrtke 'Berica' smještene u gospodarskoj zoni u Nerežišću čime će se, kako je objašnjeno, spriječiti davanje otkaza za blizu stotinu radnika uposlenih u toj tvrtki.

Vezani članci Teodor Goričanec, pilot Noćna mora svakog pilota - što kad se motor aviona ugasi tijekom leta? Pilot koji je uspio Cessnom sletjeti na autocestu otkriva: "Vrlo je bitan faktor..." Nikola Martinić-Dragan, brački vatrogasni zapovjednik Je li bilo kvara na avionu koji se srušio na Braču? Istražitelji pomno utvrđuju okolnosti, na terenu je bila i ekipa Nove TV

Potpisivanje parcelizacijskog elaborata uslijedilo je nakon prosvjeda blizu stotinu radnika građevinske tvrtke 'Berica' koji su ušli u prostorije općine Nerežišće i zaposjeli ih tvrdeći da općinske vlasti oklijevaju vlasniku tvrtke 'Berica' Marku Negoeviću dati potrebne lokacijske dozvole za rad te da je on zato bio prinuđen plaćati kazne a uprava tvrtke najavila otkaz svim radnicima i gašenje poduzeća.

Uoči potpisivanja parcelacijskog elaborata Kuščević se sastao s radncima tvrtke 'Berica' i njenim vlasnikom Negoevićem. Kuščević je izjavio da je dogovor o njegovom potpisu na parcelacijski elaborata postignut za pet minuta, a Negoević je izrazio nadu da će državne institucije vrlo brzo rješiti lokacijsku dozvolu za njegovu tvrtku kako ona ne bi ponovno zapala u poteškoće.

Nakon potpisivanja elaborata radnici su maknuli kamione iz središta Nerežića kojima su bili blokirali promet. Objašnjeno da će potpisani parcelacijski elaborat označiti početak rješavanja imovinsko-pravnih odnosa u gospodarskoj zoni na Braču u kojoj je smještena građevinska tvrtka 'Berica'. Općinski dužnosnici Nerežića su ranije izjavljivali kako vlasnik tvrtke 'Berica' Neogoević 'nelegalno eksploatira kamen zbog čega se vodi i kazneni postupak protiv njega' te da je instrumentalizirao radnike. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju