Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović predstavio je nabavu nužne opreme za policijske službenike.

Galerija +0 Navavljena policijska oprema u vrijednosti od 34 milijuna kuna (Foto: MUP)

Podsjetio je kako je Vlada na jučer održanoj sjednici donijela Uredbu o izmjeni Uredbe o plaćama za oko 7600 policijskih službenika srednje stručne spreme u policijskim postajama, interventnim jedinicama policije i specijalnoj policiji.

Vezani članci Ilustracija Avion prisilno sletio: Žena odglumila da treba roditi, dio putnika iskoristio situaciju pa pokušao pobjeći Ilustracija Mora platiti više od 22 tisuće kuna: Nakon ove cifre Zagorcu ovakve ideje neće pasti na pamet

"Ispunjena je najava da će svaki policijski službenik imati primanja veća od 5 tisuća kuna", rekao je ministar unutarnjih poslova.

Kazao je kako je ministarstvo obavilo velik posao oko nabave opreme za velik broj policijskih službenika koji nije raspolagao opremom koja im pripada.

Dodao je kako je prije tri mjeseca najavio da će do kraja godine nabaviti opremu u vrijednosti 27 milijuna kuna.

"Taj cilj ne samo da smo ispunili nego smo ga i premašili. S današnjim danom ugovorena je i isporučena oprema u vrijednosti 34 milijuna kuna koja se prioritetno isporučuje po policijskim upravama tako da bi do 31. prosinca svaki policijski službenik dobio opremu koja mu pripada.Ovo je prvi put da završavamo godinu sa prezentacijom nabave opreme koja je ranije često bila žrtvom prenamjene pa su se sredstva za nabavu opreme koristile u druge svrhe a policajac nije uvijek bio adekvatno opremljen. To je nešto što mi sebi nismo dopustili", rekao je ministar i dodao kako je zbog toga zadovoljan jer će hrvatski policajac dobiti opremu koja mu pripada.

Nabavljeno je:

17.100 hlača - oko 5 i pol milijuna kuna s PDV-om

12.000 košulja dugih rukava - oko 3,8 milijuna kuna s PDV-om

2.700 kišnih kompleta - oko 1,2 milijuna kuna s PDV-om

146.750 čarapa (ljetne i zimske) - oko 3,8 milijuna kuna s PDV-om

5.170 jakni (vodo i vjetronepropusnih) - oko 6 i pol milijuna kuna s PDV-om

11.500 cipela (gležnjače i visoke zimske) - oko 9,4 milijuna kuna s PDV-om

1.000 kapa vunenih - oko 73 tisuće kuna s PDV-om

350 komada sportske opreme - oko 490 tisuća kuna s PDV-om


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju