Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poslao ih poštom

Kalmeta protiv sindikalca Stanića podnio tri kaznene prijave

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši ministar prometa i aktualni gradonačelnik Zadra Božidar Kalmeta podnio je tri kaznene prijave protiv sindikalca Mijata Stanića, koji je njega kazneno prijavio prije nekoliko dana.

Potpredsjednik HDZ-a i zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta danas je protiv predsjednika Nezavisnog cestarskog sindikata Mijata Stanića podnio tri kaznene prijave, kojima tog sindikalca tereti da ga je oklevetao u javnosti dovodeći ga u vezu s navodnim financijskim malverzacijama u cestogradnji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Policija u akciji Nastavak afere Remorker: Uhićeni bivši direktori HAC-a Slika nije dostupna Kalmeta podnosi tužbu VIDEO 'Dosta mi je tog lika! Već me se mjesecima drži kao pijan plota!'

>> VIDEO Kalmetu na pressici skoro pogodio komad stropne rasvjete

'Danas sam napisao kaznenu prijavu protiv sindikalista Mijata Stanića i poslao poštom državnim institucijama. Ne mislim se s njim prepucavati preko medija, dosta je toga. To on radi, ja neću', izjavio je Kalmeta novinarima u stanci tematske sjednice zadarskog Gradskog vijeća o prijedlogu Zakona o regionalnom razvoju.

Dodao je da je predao tri prijave protiv Stanića, ne želeći precizirati za koja kaznena djela ga točno tereti te rekavši da će o tome govoriti na sudu. 'Koristio sam isječke iz medija, s televizije, a sve vezano za neistine, klevete, lažna prijavljivanja i tako dalje', rekao je Kalmeta.

Nakon što je Stanić, po izbijanju u javnost nove afere u HAC-u, njega nedavno kazneno prijavio Državnom odvjetništvu za udruživanje u zločinačku organizaciju sa svojim bivšim suradnicima u tadašnjem Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, Kalmeta je najavio da će tužiti Stanića za klevetu.

'Dosta mi je tog lika koji me se već mjesecima uhvatio kao pijan plota. Zašto - ne znam', izjavio je Kalmeta prije nekoliko dana, odgovarajući na Stanićeve optužbe.

Komentirajući pritvaranje Josipa Sapunara, bivšeg financijskog direktora HAC-a osumnjičenog zajedno s još sedam osoba u slučaju Remorker za izvlačenje 38 milijuna kuna iz HAC-a, Stanić je zadnjih dana u više navrata u medijima govorio kako je novac završavao kod bivšeg ministra Kalmete i njegova tadašnjeg najbližeg suradnika Zdravka Livakovića.

Prije dva dana je Kalmetu i kazneno prijavio za udruživanje u zločinačku organizaciju, ističući kako, s obzirom na dokumentaciju i saznanja koja ima o 'pljački u cestogradnji za vrijeme vladavine Božidara Kalmete', osjeća obvezu i dužnost prijaviti bivšeg ministra i njegove suradnike. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene