Uoči Božića, već tradicionalnu čestitku vjernicima poslao je kardinal Josip Bozanić. Podsjetio je da baš na taj blagdan Bog ulazi u naše živote, pogotovo tamo gdje su žalost i muka, tjeskoba i trpljenje.


"Braćo i sestre, želim da moje božićne čestitke dospiju do onih osoba koje su same ili daleko od svojih, do svih onih koji ovih dana ne mogu sudjelovati u zajedničkoj radosti slavlja: zbog bolesti, ili poodmakle dobi, ili zbog spriječenosti radi bilo kojeg razloga", poručio je u petak kardinal Josip Bozanić.

U božićnoj čestitci Bozanić je istaknuo da Bog ulazi u svakidašnjicu čovjeka i utjelovljuje se u njegove životne situacije, pogotovo ondje gdje su žalost i muka, tjeskoba i trpljenje.

Kardinal je poželio da njegove božićne čestitke - i sigurnost da je Bog blizu u svim prilikama života - dospiju do svih: do djece, obitelji, posebno onih obitelji koje u radosti očekuju rođenje djeteta.

Poručio je i kako s posebnim osjećajem duše želi da sigurnost Božje vjernosti, blizine i utjehe dođe do svih osoba u zdravstvu koje ovih dana njeguju teške bolesnike, do svih ožalošćenih koji u tugovanju trpe zbog gubitka najbližih.

Naglasio je kako je stoga važno svjedočiti da je Gospodin blizu i onda kada smo umorni i ugroženi.

"Božićna je noć obasjana Svjetlom koje je s neba sišlo", napisao je u čestitci kardinal Bozanić te istaknuo kako se dogodio bitan događaj našega spasenja jer je Sin Božji postao čovjekom. Sin Božji je ušao na jedinstveni način u ljudsku povijest da bi omogućio, svakom muškarcu i svakoj ženi, ulazak u Božje otajstvo.

Naša se nada, poručio je, temelji na konkretnom događaju: Krist je radi nas ljudi i radi našega spasenja sišao s nebesa.

Bog se nije pojavio kao odrasli čovjek, nego u liku Djeteta, rođena od Žene, kao svatko od nas...Bog je sišao u ljudsku povijest u nježnosti djeteta, koja privlači blizinom i jednostavnošću.

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić Božićna poruka zagrebačkog nadbiskupa Bozanića: "Božić govori o žurnosti iscjeljenja svijeta koji je dezorijentiran"

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić Kardinal Bozanić: "Etički prihvatljiva cjepiva su pomoć u borbi s koronavirusom"

Pokazao je u Božiću da nas sve ljubi, jer se poistovjetio s ljudima u svemu, osim u grijehu pa je Božić, po svojoj naravi, blagdan svih ljudi, istaknuo je Bozanić.

 

 Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

 


 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju