Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BOŽIĆNA ČESTITKA

Bozanićeva čestitka vjernicima: "Želim da sigurnost Božje vjernosti, blizine i utjehe dođe do svih osoba u zdravstvu"

Uoči Božića, već tradicionalnu čestitku vjernicima poslao je kardinal Josip Bozanić. Podsjetio je da baš na taj blagdan Bog ulazi u naše živote, pogotovo tamo gdje su žalost i muka, tjeskoba i trpljenje.

"Braćo i sestre, želim da moje božićne čestitke dospiju do onih osoba koje su same ili daleko od svojih, do svih onih koji ovih dana ne mogu sudjelovati u zajedničkoj radosti slavlja: zbog bolesti, ili poodmakle dobi, ili zbog spriječenosti radi bilo kojeg razloga", poručio je u petak kardinal Josip Bozanić.

U božićnoj čestitci Bozanić je istaknuo da Bog ulazi u svakidašnjicu čovjeka i utjelovljuje se u njegove životne situacije, pogotovo ondje gdje su žalost i muka, tjeskoba i trpljenje.

Kardinal je poželio da njegove božićne čestitke - i sigurnost da je Bog blizu u svim prilikama života - dospiju do svih: do djece, obitelji, posebno onih obitelji koje u radosti očekuju rođenje djeteta.

Poručio je i kako s posebnim osjećajem duše želi da sigurnost Božje vjernosti, blizine i utjehe dođe do svih osoba u zdravstvu koje ovih dana njeguju teške bolesnike, do svih ožalošćenih koji u tugovanju trpe zbog gubitka najbližih.

Naglasio je kako je stoga važno svjedočiti da je Gospodin blizu i onda kada smo umorni i ugroženi.

"Božićna je noć obasjana Svjetlom koje je s neba sišlo", napisao je u čestitci kardinal Bozanić te istaknuo kako se dogodio bitan događaj našega spasenja jer je Sin Božji postao čovjekom. Sin Božji je ušao na jedinstveni način u ljudsku povijest da bi omogućio, svakom muškarcu i svakoj ženi, ulazak u Božje otajstvo.

Naša se nada, poručio je, temelji na konkretnom događaju: Krist je radi nas ljudi i radi našega spasenja sišao s nebesa.

Bog se nije pojavio kao odrasli čovjek, nego u liku Djeteta, rođena od Žene, kao svatko od nas...Bog je sišao u ljudsku povijest u nježnosti djeteta, koja privlači blizinom i jednostavnošću.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "Ne možemo biti ravnodušni" Božićna poruka zagrebačkog nadbiskupa Bozanića: "Božić govori o žurnosti iscjeljenja svijeta koji je dezorijentiran"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna poziva na otvorenost i dijalog Kardinal Bozanić: "Etički prihvatljiva cjepiva su pomoć u borbi s koronavirusom"

Pokazao je u Božiću da nas sve ljubi, jer se poistovjetio s ljudima u svemu, osim u grijehu pa je Božić, po svojoj naravi, blagdan svih ljudi, istaknuo je Bozanić.

 

 Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

 


 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene