Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pomoć potrebitima

Priuštili im Božić za pamćenje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obitelj Galić iz Zagorja blagdan je podijelila s ljudima koje do danas uopće nisu poznavali. Na svom su gospodarstvu ugostili siromašnu peteročlanu obitelj i darovali im Božić koji će sigurno dugo, dugo pamtiti.

Svoj dom u Krapinskim toplicama, obitelj Mužić barem će nakratko zamijeniti kućom iz snova. Obitelj Galić iz Klanjca odlučila je samohranoj majci s četvero djece priuštiti Božić o kojem su mogli samo maštati. Uz blagdanski ručak, topli dom, mališane su razveselili i pokloni.

Pročitajte i ovo Ilustracija Krvav Božić 14-godišnjak ubio sestru jer su se posvađali oko božićnih poklona: Njezina je beba sve gledala u kolicima Ilustracija Uz smijeh i kekse Božić dočekali u pokvarenom busu, pomoć stigla bez ključne stvari: "Ipak su nam se smilovali..."

>> Iščezli običaji: Unošenje slame, posipavanje zobi...

>> Blagdani su vrijeme sreće i veselja. Ili ipak nisu?

'Dobio sam dva filma i još neku igricu', rekao je Mario Mužić dok je njegov brat Ivan dobio kamion, a sestra Ana lutku i slatkiše. Skromna djeca iz obitelji Mužić, kao i sva dobra djeca zaslužili su svoje poklone. Oni su odlični đaci unatoč neimaštini i svakodnevnom pješačenju od pet kilometara do škole.

Skromna djeca iz obitelji Mužić odlični su đaci, unatoč neimaštini i svakodnevnom pješačenju od pet kilometara do škole Majka Ivančica sa 1.000 kuna koje na mjesec prima od socijalne pomoći teško može ispuniti sve želje svoje djece, ali ove godine se ostvarila barem jedna. 'Postupak obitelji Galić me je puno dirnuo i zahvalila bi im se za ovaj današnji dan', rekla je Ivančica čija se želja da joj djeca provedu ugodan Božić.

Vlasnik seoskog turizma nada se da će ovim svojim djelom potaknuti druge ljude da barem na jedan dan učine dobro djelo.

'Jako se lijepo osjećam jer sam stvarno napravio nešto lijepo, nešto ljudski što je jako teško doživjeti danas kod nas. Hvala Bogu da ja to mogu napraviti nekome drugome', kaže Željko Galić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene