Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bozanićeva izjava udar na građanske slobode?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Božićna propovijed kardinala Bozanića, u kojoj je ateizam naznačio kao veće zlo od nasilja, krađe ili korupcije, još uvijek ne prestaje dizati prašinu.

Akademik Slobodan Novak u otvorenom je pismu Bozanićevu izjavu, prema kojoj je negiranje Boga još gori grijeh od korupcije, sukoba i gospodarskih kriza, komentirao kao neoprostiv grijeh crkvenih struktura protiv građanskih sloboda - poput slobode mišljenja i slobode vjeroispovijedanja. 

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Poslao poruku biračima Milanović: “Rijeke pravde dolaze, oprat će ovu ustajalu smrdljivu Plenkovićevu močvaru“ Zoran Milanović objava na facebooku Oglasio se Milanović: "Ljudi, oni kradu i svima nam se smiju"

Kardinal Bozanić se već na jučerašnjoj propovijedi osvrnuo na svoju božićnu propovijed te na prenošenje pojedinih medija kako je u svojoj božićnoj čestitki izjednačio ateizam s korupcijom i pljačkom.

'Ono što je u propovijedi izrečeno dostupno je svima i nikome ne koristi izvlačenje iz konteksta i podmetanje nedobronamjernih tumačenja s povezivanjem i uspoređivanjem ateizma, ateista i korupcije', izjavio je Bozanić.

Rekao je i da će Crkva i dalje apelirati na savjesti i poticati sve ljude dobre volje kad se radi o rješavanju problema korupcije i drugih društvenih zala.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene