Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Božićna propovijed kardinala Bozanića, u kojoj je ateizam naznačio kao veće zlo od nasilja, krađe ili korupcije, još uvijek ne prestaje dizati prašinu.


Akademik Slobodan Novak u otvorenom je pismu Bozanićevu izjavu, prema kojoj je negiranje Boga još gori grijeh od korupcije, sukoba i gospodarskih kriza, komentirao kao neoprostiv grijeh crkvenih struktura protiv građanskih sloboda - poput slobode mišljenja i slobode vjeroispovijedanja. 

Vezani članci Provjereno: Kako se namještaju sudske presude? Ekskluzivna snimka: Priznao da je lagao na sudu kako bi Božidara Kalmetu učinio slobodnim čovjekom, u zamjenu za svoju slobodu Kardinal Josip Bozanić Čestitka kardinala Bozanića: ''Božić nas poziva na čuvanje života od začeća do prirodne smrti, na ljubav prema obiteljskom životu i Domovini''

Kardinal Bozanić se već na jučerašnjoj propovijedi osvrnuo na svoju božićnu propovijed te na prenošenje pojedinih medija kako je u svojoj božićnoj čestitki izjednačio ateizam s korupcijom i pljačkom.

'Ono što je u propovijedi izrečeno dostupno je svima i nikome ne koristi izvlačenje iz konteksta i podmetanje nedobronamjernih tumačenja s povezivanjem i uspoređivanjem ateizma, ateista i korupcije', izjavio je Bozanić.

Rekao je i da će Crkva i dalje apelirati na savjesti i poticati sve ljude dobre volje kad se radi o rješavanju problema korupcije i drugih društvenih zala.