Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kardinal o pitanju granice

Bozanić: Nedopustivo je političko manipuliranje s hrvatskim teritorijem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Upoznat s raznim vidicima složenoga graničnog pitanja, Zagrebački nadbiskup Josip Bozanić izrazio je potporu nastojanjima onih koji, 'u svjetlu znanstvenih činjenica i stručnih prosudbi, traže rješenja braneći istinu'.

Ujedno se zauzima za one stavove koji nisu na tragu ishitrenih poteza koji bi ugrozili hrvatske nacionalne interese i – ne uvažavajući utemeljene spoznaje – štetili hrvatskomu narodu.

Pročitajte i ovo Ministarstvo vanjskih i europskih poslova O povratku MVEP se oglasio o plaćanju troškova BBB-ovaca Slika nije dostupna Prigodna čestitka Kardinal Bozanić čestitao Božić patrijarhu Irineju

'Dana 21. rujna 2012. godine, zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, primio je dr. Stjepana Ćosića, ravnatelja Hrvatskoga državnog arhiva u Zagrebu, s kojim je razgovarao o raznim temama vezanim uz djelovanje Arhiva, te osobito uz suradnju Arhiva i Nadbiskupije. Istaknut je plodan suodnos Arhiva i Metropolitanske knjižnice Zagrebačke nadbiskupije koja se nalazi i djeluje u istoj zgradi.


Dr. Ćosić darovao je Kardinalu knjigu 'Prijevara ili zabluda. Problem granice na području poluotoka Kleka' koju je napisao u suautorstvu s Nikom Kapetanićem i dr. Nenadom Vekarićem. Upoznat s raznim vidicima složenoga graničnog pitanja, Zagrebački nadbiskup je izrazio potporu nastojanjima onih koji, u svjetlu znanstvenih činjenica i stručnih prosudbi, traže rješenja braneći istinu. Ujedno se zauzima za one stavove koji nisu na tragu ishitrenih poteza koji bi ugrozili hrvatske nacionalne interese i – ne uvažavajući utemeljene spoznaje – štetili hrvatskomu narodu. Istaknuo je da je nedopustivo političko manipuliranje s hrvatskim državnim teritorijem, naročito kada su u pitanju državne granice.

>>  'Osnovno pitanje je samo jedno: Čiji je vrh poluotoka Kleka?'

Ozbiljnost tematike zahtijeva iznimnu odgovornost ne samo političara nego cjelokupne društvene i znanstvene javnosti, kao i domoljubnu svijest zastupnika u Hrvatskome saboru. Sve to poziva na mudrost odgovornih u konkretnome pitanju o granici na području poluotoka Kleka i na odlučnost da se ne donosi politička odluka kojom bi Hrvatskoj bio oduzet dio njezinog teritorija', stoji u priopćenju Zagrebačke nadbiskupije.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene