Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Upoznat s raznim vidicima složenoga graničnog pitanja, Zagrebački nadbiskup Josip Bozanić izrazio je potporu nastojanjima onih koji, 'u svjetlu znanstvenih činjenica i stručnih prosudbi, traže rješenja braneći istinu'.


Ujedno se zauzima za one stavove koji nisu na tragu ishitrenih poteza koji bi ugrozili hrvatske nacionalne interese i – ne uvažavajući utemeljene spoznaje – štetili hrvatskomu narodu.

Vezani članci Slika nije dostupna Kardinal Bozanić čestitao Božić patrijarhu Irineju Slika nije dostupna Bozanić: Vlast razara čovjeka i Hrvatsku vodi u nesreću

'Dana 21. rujna 2012. godine, zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, primio je dr. Stjepana Ćosića, ravnatelja Hrvatskoga državnog arhiva u Zagrebu, s kojim je razgovarao o raznim temama vezanim uz djelovanje Arhiva, te osobito uz suradnju Arhiva i Nadbiskupije. Istaknut je plodan suodnos Arhiva i Metropolitanske knjižnice Zagrebačke nadbiskupije koja se nalazi i djeluje u istoj zgradi.


Dr. Ćosić darovao je Kardinalu knjigu 'Prijevara ili zabluda. Problem granice na području poluotoka Kleka' koju je napisao u suautorstvu s Nikom Kapetanićem i dr. Nenadom Vekarićem. Upoznat s raznim vidicima složenoga graničnog pitanja, Zagrebački nadbiskup je izrazio potporu nastojanjima onih koji, u svjetlu znanstvenih činjenica i stručnih prosudbi, traže rješenja braneći istinu. Ujedno se zauzima za one stavove koji nisu na tragu ishitrenih poteza koji bi ugrozili hrvatske nacionalne interese i – ne uvažavajući utemeljene spoznaje – štetili hrvatskomu narodu. Istaknuo je da je nedopustivo političko manipuliranje s hrvatskim državnim teritorijem, naročito kada su u pitanju državne granice.

>>  'Osnovno pitanje je samo jedno: Čiji je vrh poluotoka Kleka?'

Ozbiljnost tematike zahtijeva iznimnu odgovornost ne samo političara nego cjelokupne društvene i znanstvene javnosti, kao i domoljubnu svijest zastupnika u Hrvatskome saboru. Sve to poziva na mudrost odgovornih u konkretnome pitanju o granici na području poluotoka Kleka i na odlučnost da se ne donosi politička odluka kojom bi Hrvatskoj bio oduzet dio njezinog teritorija', stoji u priopćenju Zagrebačke nadbiskupije.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook