Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Utakmicu u Maksimiru između Dinama i Šibenika pratilo je tek nekoliko stotina navijača. Oni najvatreniji, Bad Blue Boysi, nisu ni ušli na stadion nakon što im je policija zabranila unijeti transparente kojima su željeli odati počast ubijenom Frani Despiću.


Na transparentima nije naznačeno kome se Boysi zapravo obraćaju, no transparenti na kojima piše 'U tuđoj smrti se naslađujete, na nasilje pozivate', 'Hrvatska, srami se', 'Ni pokojne sinove heroja ne poštujete' i 'Frankie, počivaj u miru' šalju jasnu poruku.

Vezani članci Sramotni transparent osvanuo je u zagrebačkoj Kustošiji - 1 Podignuta optužnica za gnjusni transparent u Zagrebu, kojim se pozivalo na nasilje nad srpskim ženama i djecom BBB-i prebojali Malog princa u Dubravi BBB-i uništili jedan od simbola istočnog dijela Zagreba iza kojeg je divna ljubavna priča: "Prijavili smo ih policiji, a Malog princa ćemo vratiti, ali..."

Navijači su, navodno, nakon pregovora s policijom predložili da unesu samo ovaj potonji transparent, u kojem se daje izravna počast Despiću, no policija ni na to nije pristala.

BBB-i su se potom udaljili od stadiona i malo kasnije stigli na središnji zagrebački trg, gdje su ih dočekale jake policijske snage.