Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kosor potvrdila

Bošnjaković će biti novi ministar pravosuđa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijerka Jadranka Kosor izjavila je da će nasljednik dosadašnjeg ministra pravosuđa Ivana Šimonovića, koji odlazi na dužnost pomoćnika glavnog tajnika UN-a za ljudska prava, biti državni tajnik Dražen Bošnjaković.

Premijerka Jadranka Kosor potvrdila je kako je Dražen Bošnjaković najizgledniji kandidat za novog ministra pravosuđa. 'On je upoznat sa svim procesima, sve zna i može odmah nastaviti ovaj posao', objasnila je Jadranka Kosor na današnjem Danu poduzetnika koji se održava u hotelu Westin. 'I ministar Šimonović je rekao da je Bošnjaković ušao duboko u sve procese i puno je toga napravio, dodala je Kosor.

Pročitajte i ovo Hrvoje Vojković Poduzetnik i političar Vojkoviću presudili tulipani i božuri: Pokušao izvući 400.000 eura Ivan Vilibor Sinčić (Foto: Dnevnik.hr) Sporna izrada prijedloga zakona Sinčić će prijaviti Bošnjakovića zbog malverzacija s Ovršnim zakonom: ''To je nova Borg grupa''

>> Ivan Šimonović napušta Vladu i odlazi u UN!

Dosadašnji  ministar pravosuđa Ivan Šimonović  odlazi iz Vlade na mjesto pomoćnika glavnog tajnika UN-a Ban Ki-Moona. Izabran je u konkurenciji od 128 kandidata, a biti će zadužen za ljudska prava. To je priznanje za ministra Šimonovića osobno, ali i za Vladu i Hrvatsku u cjelini, jer odabir našega ministra za tako odgovornu funkciju u UN-u, vezanu za zaštitu ljudskih prava, dokazuje da je Hrvatska dostigla visoke standarde u zaštiti i promicanju ljudskih prava, ocijenila je Kosor.

Premijerka je pritom izrazila nadu da će Šimonović nastaviti obavljati dužnost ministra pravosuđa do otvaranja poglavlja 23, Pravosuđe i temeljna prava, u pregovorima s EU-om. Vjerujem da ćemo se uspjeti dogovoriti, a to ovisi o glavnom tajniku UN-a, da Šimonović ostane do otvaranja poglavlja 23, kazala je dodavši kako misli da smo relativno blizu tom trenutku.

I predsjednik Republike Ivo Josipović smatra kako Šimonovićev izbor za pomoćnika glavnog tajnika UN-a za ljudska prava predstavlja priznanje Hrvatskoj. Šimonović je i prije bio jedan od naših najuspješnijih diplomata, on je izvrstan pravni stručnjak, pa mene njegov izbor ne čudi, izjavio je Josipović novinarima tijekom održavanja Dana poduzetnika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene