Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Interpolove tjeralice

Bosanac: Tjeralica je nebulozna, jedno se govori, drugo radi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Ja sam zaista bila žalosna kad sam vidjela tu tjeralicu', rekla je za Dnevnik Nove TV Vesna Bosanac, ratna ravnateljica vukovarske bolnice.

'Radi se o tjeralici preko Interpola, koju je pokrenula Republika Srbija zbog nesvjesnog liječenja i sumnje na počinjenje ratnog zločina dr. Njavre i mene. To je negdje u srpnju 2009. došlo na Interpol. Ja sam se zaista iznenadila, prvo, jer se to dogodilo tri godine nakon što je dr. Njavro umro, pa mi je to bilo ružno i žalosno', rekla je Vesna Bosanac za Dnevnik Nove TV. Ona je, tvrdi, i ranije znala za tjeralicu, ali je nikada nije vidjela.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Na Župnaijskom sudu u utorak Vukovar: Iskaz svjedoka u optužnici Srbije protiv dr. Bosanac Slika nije dostupna Kosor otvorila učenički dom u Vukovaru Kosor: Vukovar je sveto mjesto

>> 'Slučaj dr. Bosanac pokušava se zloupotrijebiti u dnevno-političke svrhe'

>> Kosor ekskluzivno: Slučaj Purda sigurno se neće ponoviti

>> Dr. Bosanac: Ne želim dizati buku jer su 'oni' tada sretniji

'Što se mene tiče, nisam se iznenadila jer sam već svašta prošla, što se tiče optuživanja sa srpske strane, davanju iskaza u zatovoru, pa u Haagu, gdje sam svjedočila protiv Miloševića, Šljivančanina, Šešelja i drugih', dodala je.

Bosanac: To su sve neutemeljene rečenice

'Ono što me iznenadilo je to da je ta tjeralica napisana polupismeno, bez ikakvih argumenata, gdje se navode neki navodi iz izvješća ranjenika vojnika koji su bili u bolnici, a odnose se na neke za koje uopće ne znam, jesu li bili u bolnici ili ne', rekla je Bosanac.

Spomenula je vojnika koji je umro u Borovu naselju, za kojeg je kasnije čula da su ga 'naći htjeli dovesti, ali da jugoslavenska vojska to nije dopustila'. 'To su sve neke neutemeljene rečenice nabacane u toj tjeralici, po kojoj moraju naša policija i DORH postupati, to me ražalostilo', rekla je i objasnila da ju je ražalostilo što ne postoji mehanizam prema kojem bi se u našem Državnom odvjetništvu tjeralica proučila i vratila Interpolu kao neutemeljena.

'Zahvaljujući tragediji Purde sve je izašlo na vidjelo'

Ovo je dokaz da rat još uvijek nije gotov, rekla je Vesna Bosanac 'Svi su u šoku, jer, ako su oni u stanju nakon 20 godina pokretati nebulozne tjeralice onda više nitko nije siguran. Sad svi branitelji mogu očekivati da će se netko sjetiti da je nešto učinio i da će dati na Interpol te da će proći kao Purda. Meni je to nepojmljivo da je to moguće, a ovdje se glumi da se poboljšavaju odnosi', izjavila je Bosanac.

'Jedno se govori, drugo se radi. Nažalost, zahvaljujući tragediji Purde sve je izašlo na vidjelo, i to je dobro. Vrijeme je da srbijansko Tužiteljstvo počne istraživati ratne zločine koje je počinila JNA, o ubijajunju civila, i Hrvata i Srba, i sve što su im učinili u logorima.'

Umjesto da se o tome govori, rekla je Bosanac, oni sad pišu na Interpol da smo dr. Njavrio i ja nesavjesno liječili sprske vojnike. 'Vrijeme je da već jednom priznaju što su radili i da kažu 'ajmo vidjeti što se može napraviti i tko je kriv'.

'Tadić je donio tri bilježnice, a nije donio povijest bolesti'

Osvrnula se i na posjet predsjednika Borisa Tadića Hrvatskoj. 'Tadić je ovdje došao, kao dobrom voljom, uz veliku pompu, donio je tri bilježnice, a nije donio povijest bolesti ranjenika. Zašto nam to nisu vratili pa da vidimo tko je koga liječio', rekla je Bosanac.

'To je sve jedna farsa i to jednom treba razotkriti, da svi zajedno damo podršku braniteljima da nikamo ne putuju, jer, ne može se više nikome vjerovati,a drugo da damo podršku generalu Jovanu Divjaku koji je branio Sarajevo', dodala je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene