Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Boro Gotovina dao iskaz policiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Brat generala Ante Gotovine Boro jutros se odazvao na poziv policije i dao iskaz u Policijskoj postaji u Biogradu u svezi s optužbama kolumnista "Jutarnjeg lista" Ivana Zvonimira Čička da mu je prijetio smrću te im rekao kako Čičku nije prijetio, već da je od njega tražio dokaze za optužbe iz teksta da mu je brat cinakroš i izdajica.

Boro Gotovina izjavio je policiji da je rekao sve što je rekao prošle nedjelje u telefonskom razgovoru i Ivanu Zvonimiru Čičku.

Pročitajte i ovo Ilustracija raste potražnja Trebate gotovinu? Provjerili smo kakve su kamate u bankama, razlike nisu male Sudar automobila Ugašen još jedan život Prometna nesreća u okolici Zadra: Poginula je jedna osoba, očevid u tijeku

Nisam prijetio Čičku, rekao je Gotovina, dodavši kako je u nedjelju osjetio potrebu da mu se obrati zato što je u svom tekstu prošle subote uvrijedio ne samo brata nego i cijelu obitelj, optužujući je kao izdajničku, cinkarošku ili špijunsku. Osjetio sam se pogođenim, rekao je Boro Gotovina.

Nazvao sam ga i samo tražio od njega da mi dostave dokaze i argumente za takve tvrdnje. Na moje zahtjeve Ivan Zvonimir Čičak me u dva navrata prekinuo i govorio: "Ti meni prijetiš." Rekao sam da takvu namjeru nemam i da nisam osoba koja zna prijetiti, nego sam samo osoba koja svoje odluke pretvara u djelo. Inzistirao sam da mi dostavi dokaze za svoje optužbe.

Pošto je prvi razgovor završio, Čičak me nazvao oko 13,10 sati i počeo govoriti kako ga nisam shvatio te da on voli moga brata Antu, ali da će ga uništiti njegovi odvjetnici.

Rekao sam mu "od sada nemoj više voljeti Antu na ovaj način" i ponovio da ostajem pri zahtjevu da mi dostavi dokaze da je moj brat špijun ili izdajica. On je opet počeo govoriti da mu ja prijetim.
Boro Gotovina kaže da će se posavjetovati s pravnim stručnjacima o mogućoj tužbi protiv Ivana Zvonimira Čička jer jednostavno osjeća potrebu zaštititi obitelj od, kako kaže, krajnje uvrjedljivih Čičkovih optužaba u njegovu subotnjem tekstu.

Kako prenose jedne današnje novine, Čičak je, reagirajući na
Gotovininu izjavu danu jučer zadarskom Novom radiju, ustvrdio kako se nije ispričao Bori Gotovini niti da mu je rekao da voli Antu Gotovinu. Doista mu se nemam namjeru ispričavati zato što mi je prijetio ubojstvom, rekao je Čičak.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene