Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mailove dobio i Plenkovićev ured

Autori lex Agrokora kao Marvelovi superjunaci: "Zaplakao sam kad sam skužio koliki smo posao napravili"

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Nastavlja se afera Hotmail. Novi mailovi skupine Borg koju je objavio portal Index.hr pokazuju kako su mailove autora lex Agrokora primale i službene osobe u Vladi.

Portal Index.hr objavio je novu e-mail korespondenciju vezanu uz donošenje lex Agrokora. Samo nekoliko sati prije nego što će vlada usvojiti lex Agrokor, Branimir Bricelj iz investicijsko-bankarske tvrtke Altera poslao je u ime Grupe Borg e-mail s naslovom "Zakon o izvanrednoj upravi" te tekstom: "U prilogu je jutrošnja verzija (almost final)."

Pročitajte i ovo Davor Bernardić (Foto: Dnevnik.hr) Ne traže ostavke Bernardić o mailovima Martine Dalić: "Netko zbog ovog mora u zatvor. Izbori sada i odmah!" Slika nije dostupna Maras traži istragu Objavljeni tajni mailovi Martine Dalić i tvrtki koje su sudjelovale u izradi lex Agrokora

Uz uobičajene primatelje Antu Ramljaka i Tomislava Matića iz Texo Managementa, Tonćija Korunića iz InterCapitala, Borisa Šavorića i Branimira Žarkovića iz odvjetničkog ureda Šavorić i Partneri te Zorana Besaka iz Zadruge za etično financiranje ovog su puta bile dodane još dvije adrese, službena adresa Dubravke Vlašić Pleše, savjetnice predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, te Sanje Mišević, državne tajnice u Ministarstvu pravosuđa.

S Plenkovićevom savjetnicom i državnom tajnicom članovi grupe Borg komunicirali su i danima prije, šaljući posljednje verzije zakona.

Mailove primale i službene osobe u Vladi

Novi mailovi pokazuju kako su mailove pisaca lex Agrokora primale i službene osobe u vladi.

Sve ono što je Martina Dalić radila putem svoje privatne pošte (ponekad i službene), znali su tako ne samo premijer Andrej Plenković koji se redovno sastajao s članovima grupe Borg nego i njegovi bliski suradnici koje je sam doveo u Vladu te ostali službenici u Vladi i u ministarstvima.

Među posljednjim mailovima prije nego što će biti usvojen lex vidljiv je dodatak jedne e-adrese, i to martina.dalic@vlada.hr. Naime, Dalić se, ovisno o potrebi, nekada služila i svojom službenom e-adresom, pa nije rijetkost da je poštu s Hotmaila sebi prosljeđivala na vlada.hr i obratno.

"Nemamo bolje rješenje"

U korespodenciji je Bricelj potvrdio kako je svjestan dvojbi oko lex Agrokora koje je u tekstu koji je proslijeđen sudionicima rasprave iznijela profesorica Pravnog fakulteta Jasnica Garasić te poručio kako "nemaju bolje rješenje"

Bricelj nije krio oduševljenje "kolegama Borgovima".

"Dragi svi, u prilogu sugestije i pitanja na draft od noćas (nakon ovog megapothvata Boris i Toni i službeno ulaze u kategoriju Marvelovih superjunaka)", stoji u dijelu e-maila od 29. ožujka koji je Borgovcima poslao Bricelj.

"Sad sam tek zaplakao"

Odvjetnik Šavorić nije pak mogao sakriti emocije.

"Sad sam tek zaplakao, kužim kako veliki posao smo napravili", napisao je Šavorić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene