Borba protiv potkornjaka, koji uništava Marjan, se nastavlja. Traje utrka s vremenom jer zaražena stabla treba što prije izvući iz šume, u čemu pomaže i minižičara, postavljena ovih dana.

Galerija


Odgovorni tvrde da će stići prije nego što zatopli i potkornjak bude aktivan. Borbi protiv potkornjaka se priključila i mornarica.

Vezani članci Obnova Marjana, ali borovi propadaju (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Problem potkornjaka uzima maha: U Splitu se organizira Stožer za civilnu zaštitu kako bi se odlučilo što učiniti Obnova Marjana, ali borovi propadaju (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Splitska šuma prolazi kroz najveću krizu u povijesti: Nakon graditelja, nova pošast na Marjanu je opasni kukac

Na Marjanu je angažirano četrdesetak pripadnika mornarice, koji pomažu u iznošenju drvne mase i sanaciji. Obišao ih je i ministar obrane Damir Krstičević.

"Presretna sam što sam danas tu da mogu pomoći Hrvatskoj i svima nama", kazala je Ana Certa iz Hrvatske ratne mornarice.

"Koliko god vatrogasci ispilaju mi izbacimo za dan. Osjećaj je neke korisnosti i bolje je biti ovdje nego u vojarni ali ne stalno", dodao je mornar Ivan Čulin.

"A to je misija hrvatske vojske je pomoć narodu u nevolji, pomoć Splitu i to je naša obaveza", zaključio je ministar obrane Damir Krstičević.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

MSC Bellissima je bila prava ljepotica bala na svojoj ceremoniji imenovanja u Southamptonu

Nema odluke o smjeni ravnateljice zadarskog Centra, traže se dodatna objašnjenja