Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zovite 192

Ovo je već druga! Bombe i mine pronađene u jami na Pagu, policija upozorava: "Mogu stradati i odrasli i djeca"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policijski stručnjaci za protueksplozijsku zaštitu iz Zagreba i Gospića očistili su od minsko-eksplozivnih sredstava jamu u Caski na otoku Pagu i u petak poručili građanima da nikad samostalno ne uklanjanju odbačeno oružje.

Očišćena je Ivć jama kod Caske, u istoimenoj uvali u neposrednoj blizini glasovite paške plaže Zrće, 2,5 km udaljeno od Novalje, izvijestili su iz Policijske uprave ličko-senjske.

Pročitajte i ovo Ilustracija Podignuta optužnica Pravila se da je muškarac i zvala sudove da je postavljena bomba: Sad joj prijeti šest mjeseci zatvora Uhićenja u Srbiji zbog lažnih dojava o bombama "Policija, ruke gore!" Velika akcija: Zbog dojava o bombama uhićeni na spavanju, specijalce u kućama dočekala zanimljiva stvar

U Ivć jami su jučer pronađene i odvezene na uništenje dvije ručne bombe, dvije protupješačke antimagnetne mine i imitator djelovanja artiljerijskog oružja IDAO M71.

Ovo je već druga jama koja je očišćena posljednjih dana. Naime, u srijedu su policajci iz speleološkog objekta - jame zvane Pod Pakljom izvadili jednu tromblonsku minu, 298 komada raznog streljiva i upaljač ručne bombe.

Iz policije apeliraju na građane koji nedozvoljeno posjeduju minsko-eksplozivna sredstva da ih ne ostavljaju na javnim prostorima u prirodi, a posebno ne u kontejnerima za odlaganje otpada ili u parkovima, odnosno na mjestima koja su dostupna ostalim građanima jer do njih često mogu doći neovlaštene osobe, a posebno djeca, što za posljedicu može imati i stradavanje.

Pozivaju da im se pridruže u akciji "Manje oružja - manje tragedija", kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja. Ističu kako se protiv građana koji dragovoljno predaju oružje neće pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

"Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihova aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti", upozoravaju iz policije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene