Obavijesti Pretražite Navigacija
Zovite 192

Ovo je već druga! Bombe i mine pronađene u jami na Pagu, policija upozorava: "Mogu stradati i odrasli i djeca"

Bombe i mine u jami u Lici - 4
Bombe i mine u jami u Lici - 4 PU ličko-senjska
1/6 >> Pogledaji ovu galeriju Bombe i mine u jami u Lici - 1 Bombe i mine u jami u Lici - 1 Foto: PU ličko-senjska Bombe i mine u jami u Lici - 2 Bombe i mine u jami u Lici - 2 Foto: PU ličko-senjska Bombe i mine u jami u Lici - 3 Bombe i mine u jami u Lici - 3 Foto: PU ličko-senjska Bombe i mine u jami u Lici - 6 Bombe i mine u jami u Lici - 6 Foto: PU ličko-senjska +1 Bombe i mine u jami u Lici - 5 Galerija
Policijski stručnjaci za protueksplozijsku zaštitu iz Zagreba i Gospića očistili su od minsko-eksplozivnih sredstava jamu u Caski na otoku Pagu i u petak poručili građanima da nikad samostalno ne uklanjanju odbačeno oružje.

Očišćena je Ivć jama kod Caske, u istoimenoj uvali u neposrednoj blizini glasovite paške plaže Zrće, 2,5 km udaljeno od Novalje, izvijestili su iz Policijske uprave ličko-senjske.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bez zaštite, bez straha KAO PO TRACI Pogledajte kako pešmerga rješava polje puno džihadističkih mina Slika nije dostupna Opasna situacija 'GRAD JE NJIHOV TALAC' Džihadisti postavili bombe ispod kolijevke civilizacije

U Ivć jami su jučer pronađene i odvezene na uništenje dvije ručne bombe, dvije protupješačke antimagnetne mine i imitator djelovanja artiljerijskog oružja IDAO M71.

Ovo je već druga jama koja je očišćena posljednjih dana. Naime, u srijedu su policajci iz speleološkog objekta - jame zvane Pod Pakljom izvadili jednu tromblonsku minu, 298 komada raznog streljiva i upaljač ručne bombe.

Iz policije apeliraju na građane koji nedozvoljeno posjeduju minsko-eksplozivna sredstva da ih ne ostavljaju na javnim prostorima u prirodi, a posebno ne u kontejnerima za odlaganje otpada ili u parkovima, odnosno na mjestima koja su dostupna ostalim građanima jer do njih često mogu doći neovlaštene osobe, a posebno djeca, što za posljedicu može imati i stradavanje.

Pozivaju da im se pridruže u akciji "Manje oružja - manje tragedija", kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja. Ističu kako se protiv građana koji dragovoljno predaju oružje neće pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

"Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihova aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti", upozoravaju iz policije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene