Ako ne znate gdje je Palje Brdo, doznat ćete u nastavku. Tamo se krije jedno posebno imanje i posebna priča, koja je dobila i Oskara. Iza svega stoji Anita Trojanović - naša Bolja Hrvatska.


Ljepote, turizam, linđo - mnogima su prva asocijacija na Konavle, ali nećemo o tome. Idemo u Palje Brdo, jer tamo živi Anita Trojanović. Ekipa Dnevnika Nove TV zatekla ju je u posebnoj staji. Posebnoj jer u njoj kravama svira - glazba.

Ima li neki žanr u kojem najviše uživaju, pitala je reporterka Sanja Vištica.

"Pa, ja mislim da je rock", kaže Anita. Zar nije klasika, pitala je ekipa Dnevnika Nove TV jer je čula da im je svirala i violinistica. A čuli su i da krave uz glazbu daju više mlijeka.

"Istina je, da. Zato smo im i organizirali koncert klasične glazbe", kaže Anita i dodaje da su nakon toga dale više mlijeka.

Anita je po struci krajobrazna arhitektica. Poslije posla brine o obiteljskom gospodarstvu.

Javnim radovima čuvaju sociajlnu naknadu - 4 Javnim radovima čuvat će socijalnu naknadu: "Zemlju treba malo i spasiti, a ne samo uzimati"

"Uključena sam uvijek kad je ispomoć, iza posla. Kad se vratim doma, slažem s mamom dostavu, beremo, naročito ljeti, kad imamo puno više kultura", kaže Anita.

Dobitnica je Agro Oskara. Kaže, svi misle da u Konavlima cvjeta samo turizam.

"I to mi je nekako išlo na živce. Iz tog nekog razloga smo se i pristali eksponirati medijski kroz ovu nagradu, samo da dokažemo da u Konavlima ima još dosta nas kojima je poljoprivreda vrlo važna aktivnost", kaže Anita.

A tata je ponosan. Kaže, odmalena je pokazivala sklonost prema prirodi i umjetnosti.

Darko Barišić, član uprave HŽ Infrastrukture Barišić iz HŽ Infrastrukture o stanju hrvatskih željeznica i nesreći u Rijeci: "Ako je bilo propusta, bit će sankcija"

"Uporna je! Što zamisli, to mora i ostvariti. To će je i pogodit' u životu jednog dana", kaže Anitin otac Nikša.

Više o Aniti Trojanović pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju