Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reakcija ministarstva na poskupljenje

'Bojkotirajte one s većim cijenama kruha'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Koliko će poskupjeti osnovna živežna namirnica, kruh još nije sigurno. Pekari i mlinari traže već cijene, Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja prijeti kaznama.

Neki trgovački lanci, kako doznajemo već su dali pekarima zeleno svjetlo za nove, veće cijene ostalih pekarskih proizvoda. Nerim još čeka. 'Nismo još poskupili kruh. Situacija je svakim danom sve teža i teža. Budemo vidjeli još par dana', rekao je pekar Nerim Rexhbečaj.

Pročitajte i ovo Skuplji kruh u Mađarskoj - 6 VELIKA POSKUPLJENJA Ne rastu cijene samo kod nas, susjedi si ne mogu priuštiti ni - kruh. Muče ih i režije: "Krajem srpnja dobili smo tri puta veći račun" Kruh na polici, Ilustracija borba s inflacijom Pekar ispekao "inflacijski kruh": "Ima poseban dodatak, a kupci ga rado kupuju"

Najavljene su cijene veće za 3 do 6 posto što je od 20 do 80 lipa manje u novčaniku građana. U ministarstvu poljoprivrede tvrde drugačije. Cijena kruha formirana je kada je pšenica bila znatno skuplja, a ni energenti, smatraju, nisu razlog za poskupljenje.

'Ono što čujem, da su glavni njihov razlog za poskupljenje visoke marže i visoki povrat iz trgovina. Neka oni onda taj svoj odnos s trgovcima urede, a ne da na uštrb potrošača kompenziraju taj dio dugova', rekao je Mladen Pavić, glasnogovornik ministarstva poljoprivrede

Apeliraju na potrošače da bojkotiraju one s većim cijenama. Poskupljenju se oštro usprotivila i Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja. Smatraju da je najava pekara i mlinara nezakonita jer predstavlja zabranjeni sporazum među poduzetnicima pa su najavili oštre kazne.

>> VIDEO: Kruh i pecivo poskupjeli od 20 do 80 lipa

'Mi i dalje tvrdimo da je poskupljenje opravdano i ponovno napominjemo da će svaka pekarska tvrtka donijeti zasebno odluku da li će ići u korekciju', pojasnila je Nada Barišić iz Žitozajednice. A to je, čini se, u danima koji dolaze neminovno.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene