Deklaracija o Ukrajini je izglasana - parlament je oko ove teme bio unison.


Hrvatski sabor većinom od 133 glasa za i jednim suzdržanim usvojio je u petak Deklaraciju o Ukrajini kojom najoštrije osuđuje ničim izazvanu agresiju Rusije na njen suverenitet, teritorijalni integritet i neovisnost.

''Njome se jasno osuđuje ruska agresija na Ukrajinu. Ako se vratimo u 90-e, u prvim danima i mjesecima je malo tko je to napravio za nas. Time se obećaje konkretna pomoć Ukrajini - kroz prihvat izbjeglica, humanitarnu pomoć i kroz tehničku pomoć'', rekao je saborski zastupnik Bojan Glavašević u Dnevniku Nove TV.

Reporterka Dnevnika Nove TV Barbara Štrbac kazala je da je Hrvatska već poslala paket pomoći vrijednosti više od devet milijuna kuna. Što se prihvata izbjeglica tiče, Glavašević je istaknuo da se radi o najvećem prihvatu koji je Hrvatska ikada imala.

''Čekamo da Vlada predstavi plan prihvata. To je dokument koji je Odbor za vanjsku politiku tražio od Ministarstva vanjskih poslova i očekujemo da se o njemu razgovara idući tjedan'', pojasnio je Glavašević.

Ukrajinci na drugi dan ruske invazije VIDEO/FOTO Potresne scene iz Kijeva: Traju borbe za svaku ulicu, ljudi strahuju za vlastiti život

Rat u Ukrajini VIDEO Bombe i dječji plač: Pogledajte jezivi trenutak napada ruskog aviona

Dodaje da se o trajanju ove situacije može ''samo spekulirati''. ''Jedna stvar po kojoj se može zaključiti je da bi Aeoroflot trebao nastaviti svoje letove 2. ožujka. To ne mora značiti ništa, a može značiti sve'', rekao je Glavašević.

Što se ruskog cilja tiče, Glavašević smatra da su dva najizglednija scenarija su promjena režima i destabilizacija regije.

 

Cijeli razgovor s Glavaševićem pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju