Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sin ratnog radijskog izvjestitelja iz Vukovara Siniše Glavaševića, komentirao je činjenicu da je veliki zagrebački prosvjed počeo tonskim zapisom javljanja njegovog oca iz opkoljenog Vukovara.


'Moj otac je bio prije svega novinar. Bio je Vukovarac i volio je multikulturni karakter našeg grada i prilično sam siguran da on sam ne bi nikada stao iza ove inicijative, pogotovo u ovom kontekstu. Ćirilica ništa nije kriva, nego ljudi koji su donijeli takav zakon. Moja obitelj nikada nije koristila mojega oca za politički marketing, i jako je nekorektno što je Stožer odabrao to učiniti', rekao je Bojan Glavašević za Dnevnik.hr

Vezani članci Bojan Glavašević Glavašević objavio poruke pune govora mržnje koje je primio i poručio: "Taj problem postoji i puno prije nego što ga je Plenković imao nesreću okusiti" Slika nije dostupna Ministar hrvatskih branitelja pozirao s izbornikom Srbije: Rat je iza nas!

'Da je moj otac živ, siguran sam da mu ne bi bilo drago što se njegovo ime koristi u političke svrhe. Siniša Glavašević bio je čovjek širokih nazora koji je cijenio multikulturalnost i bogatstvo svih 26 nacionalnih manjina u našem gradu i siguran sam da ne bi ustao protiv ćirilice', rekao je Glavašević za Večernji list.

'Time što su napravili uznemirili su moju obitelj', kaže dalje Bojan Glavašević, inače i pomoćnik ministra branitelja.

>> Poruka Vladi: 'Više nećemo u prosvjede, ali nećemo ni dozvoliti da se postave ploče'

'Nakon što su nedavno taj isti tonski zapis s glasom moga oca puštali na prvom Saboru branitelja u Zagrebu, kontaktirao sam s ljudima iz Stožera telefonski, ali nitko mi se nije želio javiti. Mene i moju majku trebali su pitati za dopuštenje. Istina, ja jesam pomoćnik ministra branitelja, ali ovu izjavu dajem kao sin poginulog vukovarskog branitelja Siniše Glavašević', zaključio je Glavašević.

Tijekom dana na svom Twitter profilu objavio je:

 

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook