Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Uznemirili su moju obitelj'

Bojan Glavašević: Moj otac Siniša ne bi imao ništa protiv ćirilice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sin ratnog radijskog izvjestitelja iz Vukovara Siniše Glavaševića, komentirao je činjenicu da je veliki zagrebački prosvjed počeo tonskim zapisom javljanja njegovog oca iz opkoljenog Vukovara.

'Moj otac je bio prije svega novinar. Bio je Vukovarac i volio je multikulturni karakter našeg grada i prilično sam siguran da on sam ne bi nikada stao iza ove inicijative, pogotovo u ovom kontekstu. Ćirilica ništa nije kriva, nego ljudi koji su donijeli takav zakon. Moja obitelj nikada nije koristila mojega oca za politički marketing, i jako je nekorektno što je Stožer odabrao to učiniti', rekao je Bojan Glavašević za Dnevnik.hr

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Fred Matić i Siniša Mihajlović Ministar hrvatskih branitelja pozirao s izbornikom Srbije: Rat je iza nas! Slika nije dostupna Zahvalio na državnom priznanju Sin Siniše Glavaševića: Izvještavanje mog oca bilo je lišeno govora mržnje

'Da je moj otac živ, siguran sam da mu ne bi bilo drago što se njegovo ime koristi u političke svrhe. Siniša Glavašević bio je čovjek širokih nazora koji je cijenio multikulturalnost i bogatstvo svih 26 nacionalnih manjina u našem gradu i siguran sam da ne bi ustao protiv ćirilice', rekao je Glavašević za Večernji list.

'Time što su napravili uznemirili su moju obitelj', kaže dalje Bojan Glavašević, inače i pomoćnik ministra branitelja.

>> Poruka Vladi: 'Više nećemo u prosvjede, ali nećemo ni dozvoliti da se postave ploče'

'Nakon što su nedavno taj isti tonski zapis s glasom moga oca puštali na prvom Saboru branitelja u Zagrebu, kontaktirao sam s ljudima iz Stožera telefonski, ali nitko mi se nije želio javiti. Mene i moju majku trebali su pitati za dopuštenje. Istina, ja jesam pomoćnik ministra branitelja, ali ovu izjavu dajem kao sin poginulog vukovarskog branitelja Siniše Glavašević', zaključio je Glavašević.

Tijekom dana na svom Twitter profilu objavio je:

 

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene