Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bogović potvrdio da Kaćunko prelazi u Gospićko-senjsku biskupiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Biskup Mile Bogović danas je potvrdio da će don Anđelko Kaćunko, bivši kancelar Vojnog ordinarijata, doći raditi i živjeti u Gospićko-senjsku biskupiju.

Bogović nije želio govoriti o razlozima Kaćunkova odlaska iz Vojnog ordinarijata, već je izjavio da će Kaćunko pomoći Gospićko-senjskoj biskupiji da prevlada sadašnji nedostatak klera. 

Pročitajte i ovo Baka hoda mjestom (Foto: Dnevnik.hr) NEOBIČAN SLUČAJ SIMPATIČNE BAKE Kuća bake Ane je u jednoj županiji, vrt u drugoj, a kanalizacija u - trećoj: "Ne znam ni sama kak je to bilo, nas nitko nije pitao" Slika nije dostupna Još nema ni proračuna Optužio župana Komadinu: "Besramno koristi županiju za svoje interese, vodi ju kao kartel!"

>> Don Anđelko Kaćunko izbačen iz vojnog ordinarijata

Don Anđelko na svojem blogu jučer je izvijestio kako mijenja biskupiju te da se odlučio na promjenu biskupije kad se, kako je naveo, našao pred izborom: potpuno zašutjeti ili otići!

"Mnogima je poznato kako su moji javni istupi - kao kancelara Vojnog ordinarijata i svećenika - te suradnja s pojedinim medijima redovito izazivali različite komentare, negodovanja, otpore... (čak i prijavu na policiju - od pravnog tima jedne gay-udruge!), tako da je (ne samo) mojim (sada već bivšim) nadređenima davno dozlogrdilo čitati ili slušati 'epitete' odnosno etikete kao što su: kontroverzan, redikul, skandalozno, itd.", objašnjava don Anđelko.

Na upit je li o prijelazu razgovarao s vojnim ordinarijem, biskup Bogović je rekao da je sve između njih dvojice dogovoreno.

Kaćunko bi u Gospić trebao doći početkom listopada, izjavio je Bogović koji je danas nazočio blagoslovu temeljnog kamena i gradilišta nove zgrade Hrvatske biskupske konferencije na zagrebačkom Ksaveru.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene