Obavijesti Video Pretražite Navigacija
346 poginulih osoba

Odšteta zbog katastrofalnih nesreća: Boeing će obiteljima poginulih uskoro isplatiti 50 milijuna dolara

Mjesto pada aviona marke Boeing u Etiopiji (Foto: AFP)
Mjesto pada aviona marke Boeing u Etiopiji (Foto: AFP) Foto: Afp
Američka zrakoplovna kompanija Boeing objavila je u srijedu da će obiteljima poginulih isplatiti polovicu fonda od 100 milijuna dolara koji je oformila nakon dva pada zrakoplova 737 MAX. Boeing je u tu svrhu angažirao stručnjaka za obeštećenja Kena Feinberga koji bi trebao nadzirati isplate.

Objava o angažiranju Feinberga pojavila se nekoliko minuta uoči svjedočenja Paula Njorogea pred Predstavničkim domom američkog Kongresa. Radi se o ocu koji je u padu zrakoplova 737 MAX u ožujku izgubio troje djece, ženu i punicu.

Pročitajte i ovo Josip Milošević, stručnjak za zrakoplovne nesreće GOST DNEVNIKA NOVE TV Stručnjak za zrakoplovne nesreće otkrio mogući uzrok pada sportskog aviona: "On je lagan i ako se ne pridržavate pravila..." Marko Ražem, Voditelj prometnog sektora Poginulo dvoje Nijemaca Novi detalji o stravičnoj nesreći u Puli: "Zrakoplov je poletio, bio je na stotinjak metara iznad piste..."

Freiberg je kazao za Reuters da će njegov tim "odmah započeti pripremu protokola potraživanja onima koji za to ispunjavaju uvjete", dok je prvi sastanak službenika kompanije Boeing, sa sjedištem u Chicagu, zakazan krajem tjedna.

Feinberg je dosad sudjelovao u sličnim procesima, uključujući i napad 11. rujna 2001., pucnjave u školama i probleme s prekidačem za paljenje kod General Motorsa.

Boeingov zrakoplov 737 MAX prizemljen je diljem svijeta nakon ožujka, kada je pao zrakoplov Ethiopian Airlinesa, te nakon katastrofe Lion Aira u Indoneziji u listopadu. U dva pada poginulo je 346 osoba. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene