Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Život na visokoj nozi

Blokirana imovina policajcu osumnjičenom za korupciju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neslužbeno doznajemo da je blokirana imovina Mislavu Merkašu kojeg se sumnjiči da je godinama dojavljivao svodnicima i prostitutkama kada kreću policijske akcije.

Njemu i supruzi, također osumjičenoj u velikoj USKOK-ovoj akciji, blokirani su računi i imovina u onom iznosu za koliko ih se sumnjiči da su dobili ilegalnim radnjama.

Pročitajte i ovo Peruanska predsjednica Dina Boluarte Drama u Peruu Šest ministara podnijelo ostavku, razotkrili ih Rolexi: Predsjednica je pod istragom, sumnja se na korupciju Uhićen ubojica - 1 Nakon šest mjeseci Zločin koji je potresao Hrvatsku: Policajac optužen za ubojstvo djevojke službenim pištoljem

Bračni je par živio na visokoj nozi. Imali su više bankovnih računa, stanove i kuće, te zemljišta na Korčuli i u Zagrebu.

Podsjetimo, Merkaše se tereti da su odavali službene podatke svodnicima o racijama koje se provode, a zauzvrat bi dobivali novac. Sumnja se da su na taj način u posljednjih šest godina zaradili najmanje 252 tisuće eura. Sudac istrage odredio im je jednomjesečni istražni zatvor.

Seksualne usluge osumnjičenici su nudili po oglasnicima i na interentu. Oglase je Merkaš u medijskim nastupima isticao kao prvi korak u istragama: 'Oni nas upućuju na samu adresu. Dolaska do stana ili hotela. Ili čak te prostitutke imaju u hotelima sobe i onda dolazi klijent u te hotele ili obrnuto'.
Govorio je Merkaš često i o trendovima u svijetu prostitucije. 'U posljednje vrijeme baš su hit studentice i zbog zarade se odlučuju na prostituciju', rekao je Merkeš. Sve do jučer bio je jedan od istaknutijih kriminalista u zagrebačkoj policiji. Radio je na nizu zvučnih slučajeva. Možda i najpoznatiji je otmica sina generala Vladimira Zagorca iz 2004. godine.

>> 'Teško je ući u trag onome tko zna kako se pribavljaju tajni podaci'

Ovo je već treći slučaj uhićenja policajaca zbog curenja informacija u proteklih nešto više od dva mjeseca. Osim protiv Merkeša i supruge, USKOK je podnio nalog o provođenju istrage još protiv 11 hrvatskih državljana zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela udruživanja za počinjenje kaznenih djela, primanja i davanja mita, pomaganja u primanju mita, podvođenja i pomaganja u podvođenju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene