Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Blogeri razotkrili: Hakeri mjesecima čitali mailove korisnika Net.hr-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski internetski prostor potresao je možda do sada najveći sigurnosni incident. Zbog propusta na popularnom mail servisu Net.hr hakeri su posljednjih mjeseci bez problema mogli pristupati svim mailovima i njihovim podacima, a što je najviše zabrinjavajuće i - čitati ih.

Ne moramo niti spominjati o kakvoj se ugroženosti privatnosti radilo, jer se mnogi ljudi Net.hr mailom koristilo u privatne, a i poslovne svrhe, a osobe koje su imale skriptu imale su 'tempiranu bombu' u rukama jer su bili na izvoru povjerljivih informacija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna veliko hvala! Blogerica iz Petrinje: "Zid u hodniku je pucao pred mojim očima... No želim se zahvaliti divnim ljudima" Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u obilasku sjevernog Jadrana (Foto: Dnevnik.hr) - 1 zahuktava se kampanja Mate Radeljić za DNEVNIK.hr: ''Podmeću mi s Pantovčaka, Predsjednica glumi žrtvu osvetoljubivog savjetnika''

Kada netko ima pristup nečijem mailu, isto je, da tako kažemo, kao da ste u nečijem krevetu, jer se vrlo lako može doći do računa koji je autor otvorio na bilo kojem servisu.

A kada netko ima pristup nečijem mailu, isto je i kao da ste u nečijim krevetu, jer vrlo lako može se doći do računa koji je autor otvorio na bilo kojem servisu, pa tako i Blog.hr-u.

Tako se neko vrijeme pojavljivao problem i na našem sestrinskom servisu Blog.hr. Provjerom naših mailova koji su nam pristizali na naš helpdesk, pokazalo se da su svi zahtjevi za povratom hakiranih blogova dolazili od korisnika koji su imali otvoren mail na @net.hr.

"Zbog hakerskog napada na freemail servis portala Net.hr u kratkom je razdoblju došlo do mogućnosti da usluga tog servisa bude dostupna neovlaštenim osobama. No, IT služba našeg portala problem je vrlo brzo nakon otkrića riješila na način da su svi korisnici posve sigurni u privatnosti svojih e-mail adresa. Net.hr se svojim korisnicima još jednom ispričava zbog nastale situacije i mogućih neugodnosti", stoji u <a href="http://www.net.hr/tehnoklik/page/2007/12/18/0403006.html" target="_blank">priopćenju Net.hr-a</a>. Kolegama iz Net.hr-a želimo puno uspjeha u nastojanjima da osiguraju svojim korisnicima sve najbolje, no našim korisnicima moramo reći da hakirani blogovi nisu bili propust Blog.hr-a.

Net.hr je propust ispravio i mailovi su (zasad) sigurni, no korisnicima svejedno poručujemo da ne objavljuju svoju e-mail adresu javno na blogu ukoliko je otvorena na Net.hr-u.

Više o svemu na www.blog.hr.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene