Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potrošio najviše

Blažeković: Ne biram gdje ću ići niti gdje ću odsjesti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na pitanje Borisu Blažekoviću iz HNS-a, što je razlog tome da je on zastupnik koji je potrošio najviše novca (182.000 kuna), Blažeković kaže da je samo radio svoj posao.

'Nisam ja ništa potrošio, ja sam radio svoj posao, a moj posao zahtijeva određene troškove. Moj posao voditelja izaslanstva sabora u parlamentarnoj skupštini NATO-a je da putujem na određene događaje i evente koje organizira parlamentarna skupština NATO-a po cijelom svijetu. Niti biram gdje ću ići, niti biram kad ću ići niti biram gdje ću odsjesti', kaže HNS-ovac Boris Blažeković.

Pročitajte i ovo Ivana Kekin, saborska zastupnica (Možemo) Borba za vlast Ljevica smislila novi plan za rušenje HDZ-a: Prvo je potrebno konstituirati Sabor Nova lica u Saboru - 4 Velik broj Nova lica u Saboru: Dolaze iz različitih političkih opcija, a ima i jedan volonter

Kaže da je njegovo izaslanstvo državi uštedjelo više od milijun kuna. 'Moje izaslanstvo, uštedjelo je ovoj državi oko milijun i pol tisuća kuna vezano uz organizaciju godišnjeg zasjedanja parlamentarne skupštine nato-a u Dubrovniku. Na sve moguće načine smo štedjeli. Imali smo budžet od četiri milijuna, a potrošili smo milijun i pol manje', rekao je Blažeković.

Evo koliko su zastupnici potrošili protekle godine

Komantriao je i zastupnike koji uopće ne dolaze na sjednice. 'Mislim da to nije dobro. Svi mi koji smo izabrani, imamo obvezu svoju dužnost obavljati najbolje što znamo. Netko je jače kapacitiran, a netko manje.

Ali, u okviru vlasitith kapaciteta trebamo dati maksimum i čak više od toga. Pogotovo u situaciji kakava je danas u Hrvatskoj i kad ljudi teško žive. Ukupna je depresija u zemlji i zato mi moramo pokazati više angažmana, energije nego bilo tko drugi u ovoj zemlji. Ne slažem se i nisam zadovoljan s podacima da neki zastupnici uopće ne dolaze u sabor i da su relativno malo aktivni, ali to ide na njihovu dušu i to vi mediji morate građanima pokazati kako bi oni to mogli nagraditi ili kazniti', zaključuje Blažeković.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene