Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suhi praznici

Blagdane provode bez vode, načelnik im ne dopušta popravak cijevi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mještani Farkaševca, selu nedaleko od Zagreba, nemaju vode već više od mjesec dana!

Dejan, Branka i ostali stanari zgrade u selu Farkaševac naučili su živjeti bez vode. 'Prozori su užasni, zavjesu sam skinula, ne mogu je oprati, pa sram me je. Ono najosnovnije dajem prati u selo, a robe već imam pune vreće', priča stanarka Branka Arki. 'Tu nanosimo vodu i u kadi kako uloviš. Niti je higijenski, niti su uvjeti, niti se možeš kupati s time, a kamoli veš prati, ne dao bog piti', kaže stanar Dejan Omerčić.

Pročitajte i ovo Hidrant u Islamu Grčkom - 1 Još bez priključka Mjesta Zadarske županije napokon ušla u 21. stoljeće: Stigla je voda, no i dalje se čekaju priključci Ilustracija Poslano upozorenje Zamućen izvor rijeke u Dalmaciji: "Prokuhavajte vodu za piće"

>> Dubrovnik: Voda se zamutila, nije za piće

Slavine su presušile jer su cijevi od bunara do zgrade stare i napukle. Vodu crpe ručno ili im je susjedi daruju. Popravak cijevi bi platili iz svoga džepa, no načelnik to ne dopušta. Tvrdi da bi se u radovima oštetile postojeće instalacije. 'Ovdje su vam optički kablovi od telefona, ovdje je plin, to je sve tu. Znači netko mora odgovarati za te radove. Mi ne osporavamo ljudima vodu, niti smo osporavali. Mi im dajemo prostor gdje god im tamo odgovara da iskopaju bunar', kaže načelnik Farkaševca Željko Copak.

No, stanari to ne žele. Kažu da bi voda iz novog bunara bila zagađena zbog blizine septičke jame. 'Tu vode ne može biti jer su blizu septičke jame. Septička jama tu, tamo. Cijevi idu ovako do tuda, do sredine, i onda idu tamo prema općini dolje', kaže stanarka Mirjana Omerčić.

Odnosi između načelnika i stanara ionako su zategnuti, a stanje se, čini se, neće riješiti tako skoro. Blagdane ovi ljudi provode bez kapi vode.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene