Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog obilne kiše

Dubrovnik: Voda se zamutila, nije za piće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na trima izvorima kod Dubrovnika voda se uslijed obilnih kiša jučer i noćas zamutila pa ju je prije uporabe potrebno prokuhati. Može se koristiti za kuhanje i higijenske potrebe.

Uslijed velikih kiša koje su noćas i jučer padale na dubrovačkom području, voda na izvorima Ombla u Komolcu, Vrelo na Šumetu i Palata u Zatonu zamutila se iznad propisanih vrijednosti.

Pročitajte i ovo Klevisa Ymeri Privedena je Ovo je Albanka koja je terencem usmrtila brata (21) i sestru (19) na magistrali: Voli luksuzan život, na društvenim mrežama ima tisuće pratitelja Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi policija objavila detalje Dvojica maloljetnika koja su pretukla trećeg u Lapadu završila u pritvoru

>> Neispravna voda za piće na području Metkovića

Kako je priopćeno iz Vodovoda Dubrovnik, zbog zamućenja vode na navedenim izvorima tijekom dana očekuje se povećanje mutnoće i u vodoopskrbnoj mreži Grada Dubrovnika. Stoga takva voda ne udovoljava Pravilniku o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće pa je prije upotrebe treba prokuhati. Voda se može koristiti za kuhanje i higijenske potrebe.

Povećani stupanj mutnoće je prirodna pojava za to krško područje i obično traje par dana. Isporučena voda se redovito klorira i mikrobiološki je ispravna. Iako ova voda nije štetna za zdravlje, iz Vodovoda preporučuju da se voda prije upotrebe pusti da se istaloži te da se nakon toga samo bistri dio prokuha ili da se prije pojave mutnoće, u čiste posude koje se mogu zatvoriti, ulije voda iz slavina. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene