Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sudbina nepoznata

Bjelolasica: Zgarište neočišćeno, izgradnja na čekanju, otkazi pred vratima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Veliku šansu za izlazak iz krize, Banski dvori vide u investicijskim projektima. Jedan od onih kojim je premijerka Kosor namjeravala privući ulagače, Hrvatski je olimpijski centar na Bjelolasici.

Prije gotovo 4 mjeseca požar je progutao njegovu središnju zgradu. Danas zgarište još uvijek nije očišćeno, a radnicima, kojima je država jamčila posao prijete otkazi.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pokrenuta istraga Drama na austrijskom skijalištu: Kabina žičare se otkinula i pala usred ničega, otkriven i uzrok Opasno zgarište - 2 Opasnost za zdravlje Pobuna zbog zgarišta: ''Nitko nije došao niti je koga briga''

U netaknuto zgarište gleda se tugom. S njim su spaljena i radna mjesta. Ljubici Mamuli kćer je ostala bez posla. 'Rekli su da će se obnoviti i da će se raditi, ali ništa se ne radi', rekla je Ljubica. Na čekanju je još stotinjak radnika. Na Bjelolasici je tek čuvar. Obilazi prazne apartmane koje požar, srećom, nije okrznuo. U strahu za posao, ne pristaje stati pred  kameru.

S katastrofalnim požarom na Bjelolasici država je ostala bez jednog od brojnih projekata koje je namjeravala ponuditi investitorima. Što će točno biti sa sportskim kompleksom, još uvijek se ne zna.

>> Bjelolasica: Požar uništio zgradu i 110 radnih mjesta!

Konkretan izlaz do sada nije ponudio ni direktor Maro Mišić. Ne podupire otpuštanja radnika no kaže da ih nema tko platiti. 'Vjerujte da sam ja više premoren od svega toga. Rješenje će se sigurno naći', rekao je u telefonskoj izjavi.

Novac isplaćen od osiguranja, otišao je na plaće zaposlenika. Dijelu njih iz ogulinskog kraja, ponuđeno je zbrinjavanje na drugom radnom mjestu, na Plitvicama. Velika većina navjerojatnije je višak. Resorni ministar prije gotovo četiri mjeseca s pratnjom je obišao nekad elitno zimovalište. Jamčio je pomoć, no pomaka nema.

'Kada postoji dobra volja, onda to može biti napravljeno za nekoliko mjeseci', reako je radovan Fuks, ministar znanosti. Obnova poduzeća, koje je godinama gutalo državne milijune  još će pričekati.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene